A Cal Pastor de Fonollosa, han vist casar-se tres núvies amb el mateix vestit. El va estrenar Rosa Clarena l'any 1965 amb qui seria el seu futur marit, Ignasi Armengol, i uns anys més tard, les seves filles, Glòria, la gran, i Maria Àngels. «Totes tres ens hi hem casat i sense necessitat d'haver de retocar-ne res», explicava ahir mentre l'observava exposat a la mostra de vestits antics que aquest cap de setmana es pot veure al Palau Firal de Manresa. Ara s'haurà de veure si la seva neta Alba, de 18 anys, vol mantenir la tradició. «Ja li hem dit, ja!», explicava Clarena, però poc esperançada, perquè «diu que no es vol casar». De tota manera «guardarem el vestit», pel que pugui ser.

És blanc «bastant típic de l'època, en què ja se solia anar de blanc i amb un vestit llarg com aquest. Era al que aspiràvem les noies», apunta. Va ser un regal de noces i, per tant, no sap quants diners va costar.

Diu que li va fer una modista al seu propi gust. «Vam anar a comprar la roba juntes, però és ella qui es va inspirar, el va fer a la seva manera i a mi em va encantar. L'únic que tenia clar és que el volia blanc i llarg, i a partir d'aquí vaig deixar el disseny a les seves mans». Clarena explica que de jove tenia els cabells molt llargs, « la perruquera em va pentinar amb un bon monyo i em vaig casar amb una diadema», recorda. També portava guants i sabates blanques.

Més enllà d'haver servit per a les seves filles, Rosa Clarena explica que ha volgut guardar aquest vestit com a record per tot el que representa. Ara Clarena té 76 anys, i des que es va casar, se l'ha tornat a posar només una altra vegada, quan es va casar la seva filla gran, «i em va anar bé!», apunta.

Clarena es va casar amb Ignasi Armengol a l'església de la Mare de Déu de Montserrat de Manresa. Van fer el banquet al restaurant Miami, i van fer un viatge per Espanya.