Segueix-nos a les xarxes socials:

Manresa construirà la residència d'avis municipal al barri del Xup

L'Ajuntament ha anunciat aquest dijous l'emplaçament del nou equipament

Manresa construirà la residència d'avis municipal al barri del XupArxiu

La nova residència pública per a gent gran de Manresa es construirà al Manresabarri del XupAquest dijous, l'Ajuntament ha anunciat que aquest serà l'emplaçament del nou equipament, el qual serà de titularitat municipal i tindrà 90 places, 60 de les quals seran públiques i la resta, privades. Les 60 places públiques és la quantitat que, segons la Generalitat, la ciutat de Manresa necessita per donar resposta a la demanda d'avis que sol·liciten entrar en un geriàtric.

El consistori presentarà demà al matí els detalls del projecte, i ho farà juntament amb representants de la Plataforma en Defensa de les Pensions i els Drets de la Gent Gran i de l'Associació de Veïns Pare Ignasi Puig. Fonts de la plataforma han explicat a aquest diari que el consistori ha escollit els terrenys del Xup on s'aixecarà la residència perquè disposen de molts metres quadrats i això permetrà construir una sola planta, mentre que els altres dos solars que hi havia sobre la taula (a Santa Clara i a Cal Gravat, al carrer de Joan Fuster, tal com va explicar Regió7Regió7) són més petits i haurien obligat a construir un edifici més alt i amb més plantes.

L'emplaçament de la nova residència serà, finalment, al carrer de Pare Ignasi Puig, prop de l'institut Manresa Sis i l'escola Muntanya del Drac. El passat mes d'abril, Regió7 ja va avançar els contactes entre l'Ajuntament i la Generalitat per a la construcció d'una residència d'avis municipalRegió7 . Un cop decidit el lloc on es farà la residència comença la fase de tramitació, que pot allargar-se mesos. Segons les mateixes fonts consultades per aquest diari, les obres no començaran fins el 2022.

Prem per veure més contingut per a tu