Una defensa fèrria del bus urbà. És el que va fer, ahir, el regidor d'Urbanisme i Mobilitat, David Aaron López, en la presentació de la campanya de mobilitat de cara a la Fira de Sant Andreu del cap de setmana i les festes de Nadal. Va insistir a fer arribar el seu agraïment als ciutadans que confien en aquest transport i, per als que encara no ho fan, va anunciar una novetat important: entre aquest dissabte, dia 30, i el 6 de gener, ambdós inclosos, el bitllet senzill de bus només costarà un euro, la meitat del que val habitualment, llevat dels usuaris que paguen amb targeta multiviatge.

L'agraïment de López quedarà reflectit durant el període de Nadal per mitjà de la distribució d'uns díptics informatius que s'han fet amb l'objectiu de donar les gràcies als més de dos milions de viatgers que confien en el servei de transport públic de la ciutat, i de convidar la resta a utilitzar-lo en els seus desplaçaments habituals, per tal de fer una ciutat més sostenible, amable i saludable.

A més a més, també hi haurà un «gràcies per confiar en el bus del teu barri» als vinils que es posaran als busos i marquesines per promocionar el bus a un euro, una rebaixa que s'ha fet imitant la que es va aplicar durant la Setmana Europea de Mobilitat d'aquest any, que l'Ajuntament ha valorat de manera molt positiva.

15 minuts entre Trullols i centre

López també va avançar els reforços que es farà de les diferents línies de bus urbà durant aquests dies. Pel que fa a la Fira de Sant Andreu, els dies 30 de novembre i 1 de desembre, el servei de la Línia 1 connectarà la zona dels Trullols (on hi haurà les atraccions de la fira) amb el centre de la ciutat cada 15 minuts. A banda, també es reforçarà la Línia 8-Perimetral, que igualment connecta la zona dels Trullols amb el centre de Manresa. En aquest cas, ho farà amb freqüències de 30 minuts.

Els dies festius de comerç obert (6, 8, 15, 22 i 29 de desembre i 5 i 12 de gener), tenint en compte que hi ha molta més mobilitat a la ciutat que en altres festius, també hi haurà un reforç del servei. En aquest cas, les línies L6, L7 i L8, que habitualment tenen freqüències d'una hora, tindran freqüències de 30 minuts.