Segueix-nos a les xarxes socials:

Malalts d'Alzheimer de la Catalunya central reben suport de la Fundació La Pedrera

Per la primera meitat de l'any 2020 ja hi ha programades tres activitats

Malalts d'Alzheimer de la Catalunya central reben suport de la Fundació La PedreraArxiu Particular

El programa de Reforç i Estimulació de la Memòria i la Salut (REMS) de la Fundació Catalunya La Pedrera i L’Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i altres demències del Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès (AFABBS) han signat un conveni de col·laboració.

L’objectiu és que els participants amb dèficit de memòria es puguin beneficiar dels serveis que ofereix una i altra entitat i ajudar a fer la derivació, així com compartir activitats lúdico-culturals.

Les dues entitats tenen una finalitat comuna: treballar pel benestar, sobretot psicològic i emocional, de les persones que comencen a patir deteriorament cognitiu. Ambdues busquen millorar la qualitat de vida de les persones i ajudar a les famílies.

Per la primera meitat de l’any 2020 ja hi ha programades tres activitats compartides: Showcooking amb els participants del programa de Reforç i Estimulació de la Memòria i la Salut i usuaris de l’AFABBS (17 de març); visita a La Pedrera (17 d’abril) i visita i dinar a Món Sant Benet (17 de juliol).

Durant l’acte, celebrat a l’espaiSocial que la Fundació té a Manresa, s’han dut a terme uns parlaments a càrrec de la Marta Torras, directora d’Impuls Social de la Fundació Catalunya La Pedrera; i Fina Rovira, presidenta de l’AFABBS.

Torras ha manifestat que és molt important per a la Fundació poder comptar amb tots els agents del territori per sumar i ajudar a persones que pateixen aquestes malalties, i Rovira ha afegit que aquest conveni permet donar-los visibilitat. A més, ha insistit en què aquest suma complicitats, ajuda mútua i sinèrgies. “El conveni té un doble benefici: conèixer-nos i la possibilitat de fer activitats conjuntes”.

Reforç de la memòria

REMS (programa de Reforç i Estimulació de la Memòria i de la Salut) és un programa de la Fundació Catalunya La Pedrera adreçat a persones amb deteriorament cognitiu, que siguin autònomes en les seves activitats de la vida diària i tinguin la necessitat de mantenir-se actives i ser actores del seu propi procés.

El Programa, en funcionament des de l’any 2013, té per objectiu millorar la qualitat de vida i el benestar emocional dels participants; promou el seu apoderament, fomenta les relacions interpersonals i incideix en les seves capacitats cognitives i físiques per a poder mantenir la seva autonomia el màxim de temps possible.

Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer de Manresa

L’Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i altres demències del Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès es crea l'any 2000 per donar resposta a les necessitats de les persones que tenen un familiar afectat d'una malaltia neurodegenerativa, com la malaltia d'Alzheimer, o altres demències.

L’Associació pretén reunir les persones afectades per aquesta situació per millorar la qualitat de vida de les famílies i les persones amb diagnòstic d’Alzheimer; augmentar la informació sobre la malaltia; donar a conèixer i sensibilitzar la població general sobre què és la demència; col·laborar i coordinar-se amb les institucions per a la millora de recursos assistencials i per a una cobertura real de les necessitats i establir relacions, convenis i col·laboracions amb altres col·lectius socials, empresarials-comercials, culturals etc., i també amb les persones cercant-ne la complicitat, l’ajuda mútua i la visibilitat de la malaltia.

Prem per veure més contingut per a tu