Dilluns tindrà lloc la Manresada, una gimcana de geolocalització en què 1.200 alumnes de secundària, organitzats en grups, han de localitzar diferents indrets de la ciutat amb l'ajuda del telèfon mòbil.

La Manresada, que enguany arriba a la setena edició, és coordinada per l'Equip Lacenet i rep el suport del departament d'Educació de la Generalitat i de l'Ajuntament. En aquesta edició, els alumnes mesuraran el soroll de diferents indrets per acabar elaborant un mapa de contaminació acústica.

Els alumnes localitzaran i recolliran imatges de barreres arquitectòniques que detectin durant el recorregut per prendre consciència de la problemàtica que suposen. Amb les dades recollides s'elaborarà un mapa de barreres arquitectòniques de Manresa.

Una de les proves serà la videoentrevista, en què l'alumnat haurà d'entrevistar gent pel carrer sobre la temàtica de l'emergència climàtica.

També hi ha una prova de realització d'un vídeo inspirat en una cita literària d'una postal de la Institució de les Lletres catalanes, una imatge Bookface i una altra imatge lliure per incentivar la creativitat.

Hi prendran part alumnes de 1r i 2n d'ESO de quinze centres de la Catalunya Central. Un grup d'Ampans participarà a l'activitat per promoure la inclusivitat. Es podrà fer el seguiment de l'activitat des del Twitter i l'Instagram amb les etiquetes #WMCP20 i #MNRada20.

La Manresada forma part del projecte World Mobile City Project de Lacenet del qual també formen part altres gimcanes com la Barcelonada, la Vilaniuada, la Valencianada i la Gasteizkada.