Segueix-nos a les xarxes socials:

El CAC demana augmentar la presència de les dones en l'àmbit audiovisual

El president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, reclama augmentar la presència de les dones en tots els àmbits de l'audiovisual, i remarca que cal actuar per millorar la visibilitat femenina en els informatius, els programes, en la ficció i en els esports.

«Tot i que representen el 51% de la població, actualment, malgrat les millores que s'han aconseguit, existeixen molt pocs àmbits de l'audiovisual en els quals les dones tinguin una presència equiparable a la dels homes», va subratllar Loppacher, amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

L'informe sobre l'«Observança del pluralisme polític a la televisió i la ràdio», amb dades de gener a abril del 2019, mostra que la presència de les dones polítiques en els informatius i en les entrevistes és inferior a la dels homes en tots els mitjans analitzats.

El temps de paraula que aglutinen les dones en els informatius oscil·la en les cadenes analitzades entre el 26,4% i el 34,4%, la dada interanual més baixa propiciada pel protagonisme dels partits amb les eleccions generals d'abril, i les entrevistes a dones se situen entorn al 35%.

Prem per veure més contingut per a tu