Segueix-nos a les xarxes socials:

Memoria.cat mostra fotos de dues obres que van canviar Manresa

Memoria.cat mostra fotos de dues obres que van canviar Manresaantoni quintana torres

Tal com ja va avançar Regió7 en el reportatge de la Revista de dissabte passat, el portal de l'Associació Memòria i Història de Manresa ( memoria.cat) ha publicat un nou web, ja actiu, amb més de 250 fotografies sobre dues obres molt rellevants que van tenir lloc ara fa mig segle a Manresa: l'obertura del carrer d'Alfons XII i la pavimentació de l'eix carretera de Vic, Muralla i carretera de Cardona.

Dues actuacions que van posar potes enlaire la ciutat, que la ciutadania va seguir amb el nas enganxat a les obres i que van suposar un abans i després en l'urbanisme de la capital del Bages.

Es tracta d'un treball elaborat per Xavier Prunés (cap d'Esports de Regió7) i el també periodista Salvador Redó, pel que fa als textos, mentre que l'historiador Joaquim Aloy -que presideix l'Associació Memòria i Història- ha fet la recerca dels documents inèdits que acompanyen les fotografies sobre el procés de construcció de cada obra (plànols, informes, dictàmens, etc) i retalls de premsa de l'epoca, procedents de l'Arxiu Municipal de Manresa i de l'Arxiu Comarcal del Bages. Els autors de les fotografies són Antoni Quintana Torres i Enric Villaplana Vargas.

Prem per veure més contingut per a tu