Vint persones voluntàries de la Creu Roja a Manresa començaran avui la distribució de 24.000 mascaretes d'un sol ús a les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i de la Renfe de Manresa.

Creu Roja Manresa va fer públic ahir a la nit que la distribució es fa en coordinació amb el departament d'Interior i Protecció Civil. L'acció es durà a terme en punts neuràlgics del transport públic com són l'estació de Renfe i les estacions de Manresa Alta, Manresa Baixador i Viladordis dels Ferrocarrils Catalans.

Des de l'inici de la crisi provocada per la Covid-19, a mitjan mes de març, un equip de 3.828 persones de la Creu Roja a Catalunya ha atès 23.839 persones en risc i ha distribuït més 100.000 quilograms d'aliments i medicines en més de 150 municipis.

Un equip de més de 500 persones voluntàries de la Creu Roja a Catalunya iniciarà avui la distribució d'una part important del total d'1,7 milions de mascaretes d'un sol ús per protegir-se del coronavirus en unes 35 poblacions catalanes mitjanes i grans, en coordinació amb el departament d'Interior i la Direcció General de Protecció Civil.

Aquesta acció s'engloba en el marc del Pla Creu Roja Respon davant la Covid-19 per oferir ajuda bàsica a les persones en situació de més vulnerabilitat.

A Catalunya, la Creu Roja té el suport social de més de 17.000 persones voluntàries i de més de 225.000 particulars i empreses sòcies, mentre que a la resta de l'Estat, la Creu Roja té més de 200.000 persones voluntàries i més de 1.400 punts d'atenció a tot el territori, que permeten atendre anualment més de 4 milions de persones a escala estatal, de les quals més d'1,7 milions són ateses des de programes socials. Amb el suport de més d'1.360.000 socis, empreses i aliats.

La Creu Roja pertany al Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, present a 192 països, i sempre actua sota els seus set principis fonamentals: humanitat, imparcialitat, neutralitat, independència, voluntariat, unitat i universalitat. Per demanar-ne més informació podeu trucar al telèfon gratuït 900 22 11 22.