Segueix-nos a les xarxes socials:

L'històric president veïnal de Valldaura Fernández Poderoso va morir als 78 anys

Va liderar el barri 18 anys i va ser refundador de la delegació local d'UGT

L'històric president veïnal de Valldaura Fernández Poderoso va morir als 78 anysarxiu/salvador redó

Manresa va perdre dissabte passat Pablo Fernández Poderoso, als 78 anys d'edat, un activista sindical i veïnal que va marcar tota una època de la ciutat amb el seu irreductible caràcter.

Nascut a Guadalupe, Càceres, el 20 de desembre del 1941, era conegut com el Poderoso, malgrat (o precisament per) la seva minsa estatura.

Trempat, de renec fàcil i torrencial, ulls sortints i la veu enrogallada, va ser refundador del PSOE i la UGT a Manresa. Va ser sindicalista durant la seva vida laboral a la Lemmerz i es va incorporar al PSC en el moment de la fusió.

L'any 1977, després de la mort de Franco i la legalització dels sindicats, va participar en la refundació de la UGT a Manresa. També va ser un dels fundadors a la ciutat de la federació catalana del PSOE, un dels grups que posteriorment van formar l'actual PSC. Va acumular un ampli bagatge sindical com a membre del comitè d'empresa de Lemmerz des de final dels anys setanta, vocal de l'executiva del metall de la UGT a Catalunya, membre del comitè de la federació del metall a escala estatal i de l'executiva nacional del sindicat amb Corcuera de secretari general.

També és àmpliament coneguda la seva trajectòria al moviment veïnal i el caràcter castigador de socialista veterà envers els polítics més joves. Amb la seva característica veu enrogallada i amb tota l'experiència acumulada va imprimir un caràcter netament reivindicatiu al seu tarannà.

Va ser durant 18 anys president de l'Associació de Veïns del barri de Valldaura.

Prem per veure més contingut per a tu