La Fundació Althaia ha informat avui que hi ha hagut una nova víctima mortal. Això vol dir que del total de casos acumulats de coronavirus, fins ara han mort a un dels centres hospitalaris que gestiona 168 persones per l'epidèmia.

El nombre d'ingressats positius de coronavirus és actualment de 9, cinc menys que el dia anterior. A més, hi ha una vintena que esperen el resultat de la prova.

Les altes acumulades són ja 989, vuit més que les comptabilitzades en el recompte del dia anterior.

Les xifres mostren una situació molt diferent a la que hi havia fa un mes. El dia 20 d'abril Althaia tenia 180 pacients ingressats amb coronavirus i si ens remuntem al 2 d'abril n'hi havia 284, la xifra màxima.

Fa un mess'havien produït 137 defuncions a causa de la pandèmia. Això vol dir que el darrer mes han perdut la vida a la institució assistencial manresana 31 persones, una cada dia de mitjana.

Pel que fa a les altes, el dia 20 d'abril s'havien donat 710, el que vol dir que durant el darrer mes se n'han pogut tramitar 279.

Si a les 168 les víctimes d'Althaia sumem les 61 de l'Hospital de Sant Andreu el total és de 229 defuncions reconegudes per la pandèmia als centres sanitaris de la ciutat.

Les persones ingressades confirmades de Covid eren 37, 28 a Sant Andreu i 9 a Althaia, i s'havien donat 1.028 altes, de les quals 989 a Althaia i 39 a Sant Andreu.

A Althaia hi havia una vintena de persones esperant el resultat de les proves de la Covid mentre que a Sant Andreu una persona que havia donat positiu va superar la infecció i va ser traslladada fora de l'espai d'aïllament.