Segueix-nos a les xarxes socials:

Althaia manté la unitat covid del Centre per si hi ha rebrot

La unitat disposa de 20 llits que fins ara mai no s'han hagut de fer servir

Althaia manté la unitat covid del Centre per si hi ha rebrotarxiu/mireia arso

La Fundació Althaia mantindrà equipada la unitat covid que va habilitar a l'edifici del Centre Hospitalari de Manresa per si s'ha d'activar més endavant per fer front a futures emergències sanitàries relacionades amb la infecció. El famós rebrot.

Es tracta d'una unitat que es va preparar i equipar a la segona planta de l'edifici i que finalment no va ser necessari posar en marxa durant el pic màxim d'ocupació de llits de la fundació a causa de l'epidèmia. Disposa d'una vintena de llits.

Al Centre Hospitalari la Fundació Althaia hi té una cinquantena de places que abans de l'emergència sanitària estaven destinades a convalescència i llarga estada. Els mesos de màxima ocupació per la covid, aquestes places es van derivar a pacients amb el coronavirus i d'aquesta manera treure pressió a l'Hospital de Sant Joan de Déu, que es va centrar a fer la primera atenció als malalts i també ingressar els més greus o els que havien de rebre una assistència més especialitzada en un moment determinat.

Així, hi havia pacients que es derivaven cap el Centre Hospitalari i també cap a la Clínica de Sant Josep en funció dels criteris mèdics. En el cas del Centre Hospitalari també es va tenir en compte que hi havia una unitat de convalescència i llarga estada, i que per tant ja disposava d'un equip mèdic especialitzat en aquest tipus de pacients.

Els malalts amb patologies no covid que hi havia al Centre es van dur cap a altres equipaments sanitaris o els van donar l'alta, D'aquesta manera els 54 llits que ja hi havia en funcionament es van destinar a pacients de la covid i se n'hi van afegir una vintena més que, segons va anunicar la mateixa fundació a principi del mes de març, s'activarien en el cas que fos necessari. Finalment no va caldre però es mantenen.

Prem per veure més contingut per a tu