L'Ajuntament de Manresa i l'Associació de Veïns i Veïnes de les Escodines han renovat el conveni de col·laboració per a l'any 2020 amb l'objectiu de continuar fomentant i impulsant activitats socials i culturals en el barri per millorar la qualitat de vida dels veïns.

L'acte de signatura, celebrat dimarts passat, va comptar amb l'assistència de Valentí Junyent- en el seu darrer dia com alcalde-; la regidora delegada de Barris, Acció Comunitària i Civisme, Núria Masgrau; la presidenta de l'AVV Escodines; Carme Carrió, i la vicepresidenta de la mateixa entitat veïnal, Carme Quintana.

Segons l'acord signat, l'Ajuntament de Manresa atorgarà una ajuda econòmica en concepte de subvenció d'un import de 54.860 euros adreçats a la realització del Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC).

Aquest conveni té la voluntat de treballar en diferents objectius per aconseguir que sigui un barri inclusiu; facilitar la participació activa i la convivència veïnal; fomentar l'educació, la cultura i facilitant eines que millorin l'ocupabilitat; i impulsar projectes socials d'atenció directa als col·lectius en risc d'exclusió social; entre d'altres eixos de treball al servei de la comunitat.

El Pla de Desenvolupament Comunitari de les Escodines treballa des de fa anys en diferents eixos principals: Dinamització comunitària, Pol de Cultura, Dinamització Gent Gran. Observatori Social de Gent Gran; Activitats Culturals i Difusió, que apleguen un munt d'accions i programes de dinamització al barri al llarg de tot l'any.

Aquest estiu es farà reforç escolar a les Escodines

A banda de la signatura del conveni del Pla de Desenvolupament Comunitari també cal destacar que, en el marc de la crisis de la Covid-19, aquest estiu al barri de les Escodines oferirà un Estiu Educatiu, amb unes hores de reforç escolar durant els mesos de juliol i agost pels nens i nenes que s'han quedat enrere durant aquest confinament.

La regidora Núria Masgrau considera que "aquesta és una acció que valoro molt positivament perquè ens ajuda a visualitzar la importància dels Plans de Desenvolupament Comunitari que tenim a Manresa, un dels quals desenvolupa l'AVV Escodines. De fet, els convenis emmarcats en aquests plans s'han revisat tots en la línia d'adaptar les accions a la situació actual i poder donar així el màxim suport a les persones afectades del barri".