Cada 31 de juliol Manresa celebra la festa de Sant Ignasi de Loiola, fundador de la Companyia de Jesús. Però la d'avui serà la més especial que es recorda.

La capella del Pou de la Gallina acull només una missa l'any i enguany serà el primer que passa en blanc. Joaquim Vert, de l'Associació de Comerciants de Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i Voltants, explica que la missa es durà a terme a les 11 del matí a la cantonada de Sobrerroca i Serarols perquè, aplicant les mesures de seguretat per la pandèmia, «només hi haurien pogut assistir assegudes 4 persones». Amb les cadires que es posaran a l'exterior també s'evitarà l'aglomeració a la porta de la capella.

D'altra banda, la festa d'avui tindrà un nombre superior de parades al d'altres anys, amb 45 situades a Sobrerroca, plaça Major i Sant Miquel, i 7 més de brocanters a la plaça d'Europa.

A 2/4 de 8 del matí només podran accedir a la plaça Major els paradistes, i una hora més tard s'invertirà el sentit de circulació del Joc de la Pilota i el carrer del Carme. Es posaran plantes aromàtiques a terra, a 3/4 de 9 hi haurà botifarrada per començar el dia i tot seguit es posarà en marxa la fira mercat.

A 3/4 de 12 del migdia, xocolatada i música en directe amb el guitarrista Biel Comas; a 1/4 d'1, trobada d'Ignasis i Ignàsies davant l'oficina de turisme i visita guiada per l'historiador Francesc Comas. A la tarda, espectacle infantil, més música i, a les 8, missa a la Seu presidida per l'abat de Montserrat, Josep M. Soler.