L'Ajuntament de Manresa i l'Assemblea Local de Creu Roja a Manresa han signat avui dimarts dos convenis de col·laboració per a la realització de diferents projectes d'interès social a la ciutat i per al suport a les necessitats alimentàries bàsiques de famílies vulnerables. L'acte de signatura ha anat a càrrec de l'alcalde Marc Aloy Guàrdia i el president de l'entitat manresana, Miquel Riera Oller. Hi ha assistit també la regidora d'Acció i Inclusió Social de l'Ajuntament de Manresa, Mariona Homs Alsina.

Segons els termes del primer conveni de col·laboració s'estableix una subvenció de 99.500 euros destinats a la gestió de diferents projectes d'interès social com és el projecte del Centre obert Casal-Ot; al desenvolupament de projectes socials i de foment del voluntariat; per a la col·laboració en el Programa Joves Nucli Antic (JNA); i per a la gestió i el manteniment de la Ludoteca Ludugurus. Tots aquests projectes són realitzats i gestionats directament pel Comitè Local de Creu Roja Manresa atès que es tracta d'iniciatives que va encapçalar Creu Roja des dels seus inicis o que formen part de la seva programació i prioritats actuals.

D'acord amb el segon conveni, l'Ajuntament atorga una subvenció de 50.000 euros per al lliurament de targetes de prepagament d'alimentació a famílies derivades pels Serveis Socials Bàsics del municipi. Aquesta activitat té l'objectiu de pal·liar de forma puntual la situació de les famílies afectades per tal de cobrir les seves necessitats bàsiques d'alimentació.

L'Ajuntament de Manresa i Creu Roja desenvolupen, des de fa molts anys, un treball de col·laboració conjunta en diferents àmbits amb l'objectiu de potenciar els programes adreçats a millorar la situació de persones més vulnerables; per donar suport a accions de promoció de la Cooperació Internacional; per potenciar les accions de promoció i col·laboració de benestar social de serveis assistencials i socials, amb especial atenció a col·lectius o persones amb dificultat per a la seva integració social; per impulsar la tasca d'educació i sensibilització del medi ambient; i per promoure el voluntariat i la presència de Creu Roja en l'àmbit municipal.