Segueix-nos a les xarxes socials:

La plataforma de la gent gran retreu a l’Ajuntament manca de voluntat política

Lamenta que, quan gairebé ha passat un any, «no s’ha produït cap avenç significatiu en la realització dels objectius socials acordats» amb el consistori

La plataforma de la gent gran retreu a l’Ajuntament manca de voluntat políticaarxiu/mireia arso

La Plataforma en Defensa de les Pensions Públiques i els Drets de la Gent Gran de Manresa ha fet públic el seu malestar amb l´Ajuntament pel que considera un incompliment evident dels acords als quals van arribar a principis de 2020 que, entre altres, contemplava «la construcció d´una residència per a la gent gran i l´augment de la dotació pressupostària pel servei d´ajuda a domicili». Fa notar que, «transcorregut gairebé un any d´aquells acords, no s´ha produït cap avenç significatiu en la realització dels objectius socials acordats. L´Ajuntament diu que ha estat a causa de la covid, però és evident que no hi ha hagut tampoc voluntat política suficient per fer-los avançar», constata.

La plataforma recorda que l´any passat va iniciar una campanya reivindicativa que tenia com a objectius per a l´any 2020 una sèrie de millores per a la gent gran. A prop d´acabar l´any, fa notar que la situació no ha canviat. És per això, diu, que «ens veiem en la necessitat de reiterar públicament les nostres reivindicacions per a l´any 2021: l´augment de 6.000 hores anuals en l´assistència a domicili en el pressupost 2021. L´impuls del projecte de residència per tal que a final de 2021 estigui tot preparat per a l´inici de les obres. Adequar el model de residència, en especial la condició de servei públic, i el control de l´administració pública dels concerts, de la mateixa manera que ha de respondre a la dura experiència que ens deixa la pandèmia de la covid-19, pel que fa a les condicions sanitàries de les residències i la capacitat de resposta a l´emergència sanitària i les condicions en què es desenvolupa l´activitat residencial». També demana «la realització al llarg de l´any 2021 d´un estudi de necessitat d´habitatges amb serveis per a gent gran. Concreció d´un projecte en funció de la necessitat detectada, i veure les diverses alternatives i experiències què funcionen en aquest sentit. Esmenta també, que «tot i ser conscients de les dificultats causades per l´impacte de la covid-19, constatem retards i incompliments del pla ´Manresa, ciutat amiga de la gent gran´. Per això, considerem que cal una nova metodologia per elaborar-lo, amb mesures concretes i avaluables» i «fer una campanya de sensibilització per visualitzar i combatre la discriminació per raons d´edat».

Anuncia que convocarà els grups municipals a una reunió telemàtica el 18 de desembre i que presentarà una moció al Ple referent «al desgavell/deficient servei bancari amb els clients», del qual ja es va fer ressò en aquets diari.

Prem per veure més contingut per a tu