Amb l’objectiu de reduir els atropellaments i sensibilitzar respecte de la velocitat dels vehicles i garantir una major seguretat als passos de vianants, la regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa ha posat en funcionament quatre radars pedagògics a diferents punts de la ciutat.

Concretament es troben situats a la carretera del Pont amb el carrer Trieta (sentit ascendent), l'avinguda de les Bases de Manresa amb el carrer Cintaires (en direcció plaça de la Creu), l'avinguda dels Dolors amb el carrer Estanislau Cases (sentit sortida) i la carretera del Pont de Vilomara, entre els carrers de Domènec i Muntaner i el carrer de Sant Joan de Déu (sentit entrada ciutat).

Els radars no tenen funcionalitat sancionadora sinó que pretenen sensibilitzar als conductors de la velocitat a la qual realment circulen de forma que la puguin adaptar a l’establerta per a la via. El radar informa de la velocitat dels vehicles i si aquesta és l’adequada apareix a la pantalla en color verd i seguidament amb una emoticona amb una cara somrient. Per contra, si la velocitat és superior a la permesa, la informació lluminosa de la velocitat és de color vermell seguida amb una cara de tristesa.

Aquesta actuació forma part del projecte "Manresa a Pas Segur", presentat pel Montepio de Conductors de Manresa-Berga i que va ser seleccionat per la ciutadania dins els Pressupostos Participatius 2019.

Cal recordar que dins aquest mateix projecte, només fa uns dies l’Ajuntament ha instal·lat, per primera vegada a la ciutat, un pas de vianants intel·ligent al carrer Francesc Moragas, a la cruïlla amb el carrer del Cós. En aquest pas de vianants s’han col·locat uns senyals verticals i balises de led en el paviment il·luminats amb ambre intermitent que es posen en vermell quan detecten vianants mitjançant sensors de presència.

Pròximament, és previst completar l’actuació instal·lant un nou pas de vianants intel·ligent a l'accés a l'Hospital de Sant Joan de Déu.