Una vintena de membres de la PAHC Bages s'han fet forts aquest dimecres al matí davant l'oficina de Bankia a tocar de la plaça de Crist Rei. Hi han arribat a 2/4 d'11 i tres han entrat a l'interior. Demanen un lloguer social per a Faisal que, finalment, no han aconseguit. Segons han explicat fonts de la PAHC, "el banc diu que estudiarà el seu cas i que vol un informe de serveis socials que digui que aquesta persona és vulnerable". No descarten repetir la seva acció.

L'afectat tenia una hipoteca amb Bankia però va deixar de pagar-la, li van condonar el deute i li van donar un lloguer al mateix pis per cinc anys, segons han explicat membres de la PAHC. Aquest lloguer es va acabar el 2016. Des d'aleshores diuen que reclamen un lloguer social per a ell.

En el moment més delicat, a l'interior de l'oficina hi han entrat fins a sis agents dels Mossos d'esquadra, dels quals n'hi han quedat dos finalment. També hi ha entrat l'afectat -que finalment ha estat atès pel director de l'oficina- i una companya de la PAHC. A la tercera persona de la plataforma han explicat que l'han fet fora sota amenaça de multa.

Quan han arribat al matí, han tapat amb una pancarta que duien el caixer automàtic exterior de l'oficina, on també han fet una escampada d'enganxines. Els mossos els han fet treure la pancarta de manera que els clients de l'entitat bancària poguessin accedir al caixer.