El Saló de Sessions de l'Ajuntament de Manresa va acollir ahir la primera de les recepcions que es faran a les persones que han estat designades ambaixadores de la ciutat. Són un total de 38 persones „periòdicament se n'hi aniran incorporant més„, que s'han compromès de manera pública a projectar i promocionar la ciutat arreu.

La iniciativa pretén fer augmentar el sentiment de pertinença i, a la vegada, ajudar a donar a conèixer projectes concrets importants, com ara Manresa 2022, que commemorarà els 500 anys de l'estada d'Ignasi de Loiola a la ciutat.

Investigadors, artistes, esportistes, comunicadors i professionals de generacions i procedències molt diverses formen part d'aquesta iniciativa, que neix amb la voluntat de ser inclusiva i oberta.

Segons l'Ajuntament, el programa que ara es presenta permet, d'una banda, que la ciutat agraeixi públicament la feina d'aquells que han estat capaços de destacar en els seus respectius àmbits d'actuació i, de l'altra, que les persones ambaixadores facin visible Manresa arreu.

En aquesta primera recepció s'ha reconegut la trajectòria i la rellevància de l'exjugador del TDK Manresa Joan Creus Molist; del farmacèutic Antoni Esteve Cruella; de l'artista Lurdes Fisa Saladrigas; de la investigadora Núria López Bigas; de l'arquitecte Jordi Ludevid Anglada; de la dissenyadora Núria Malé Espinalt; de la pianista Laia Masramon Vendrell; de l'esportista Ander Mirambell Viñas; de la dissenyadora Alba Martínez Armengol; del científic Ignasi Ribas Canudas; de la periodista Marta Roqueta Fernández; del periodista Martí Saballs Pons, del científic Jordi Sardans Galobart, i de l'atleta Núria Tió Peig.

A més a més, en el mateix acte, també s'ha passat un vídeo de l'esportista Loles Vives Jorba; del periodista i activista Marc Buxaderas Escolà; del científic Ignacio Cirac Sasturain; de l'actor Miki Esparbé Gener, i de l'exwaterpolista Manel Estiarte Duocastella, amb qui dijous es va fer una recepció virtual per la impossibilitat que es desplacessin fins a l'Ajuntament de Manresa.

L'alcalde Marc Aloy Guàrdia va destacar la trajectòria de les persones presents i els va agrair la tasca que realitzen de projecció de la ciutat arreu del món. L'alcalde també es va referir al fet que, de vegades, «costa que es reconeguin aquelles persones que tenim més a prop» i va afirmar que «volem modestament començar a posar remei a aquesta mancança».

El proper dijous 22 d'abril es farà una nova recepció presencial i el dia anterior, el dimecres 21, una de virtual per a aquelles persones que no es puguin desplaçar fins a Manresa.

En aquestes ocasions es reconeixerà la trajectòria i es traslladarà «l'estima i l'agraïment de la ciutat», en paraules de l'alcalde Marc Aloy Guàrdia, a l'atleta Ignasi Àvila Rodríguez; l'educadora Eva Bach Cobacho; el pianista Manel Camp Oliveras; la monja dominica Lucía Caram Padilla; el científic Pere Joan Cardona Iglesias; l'escultora Àngels Freixanet Picanyol; el gestor esportiu Pere Miró Sellarés; el gestor cultural Valentí Oviedo Cornejo; la mezzosoprano Mireia Pintó Garriga;el periodista Francesc Sòria Mesa; la dissenyadora Míriam Ponsa Prat; l'artista i arquitecta Maria Picassó Piquer; la soprano Núria Rial Santiago; el vicepresident corporatiu de Microsoft Jordi Ribas Corbera; l'escriptor Genís Sinca Algué; el locutor Xavier Serrano Sanjosé; el dibuixant Manel Fontdevila Subirana; el músic Natxo Tarrés Garcia, i el cineasta David Victori Blaya.