Fem Manresa s'ha sumat a la denuncia de la PAHC Bages que l'Ajuntament només va gastar el 61% del pressupost destinat a habitatge pel 2020 i ho ha titllat d'»inadmissible».

El pressupost era d'1,3 milions d'euros i el grup municipal d'oposició ha afirmat que tan sols se'n van gastar 800 mil euros.

La formació considera que davant la necessitat i l'emergència d'habitatge amb què es troben moltes manresanes i manresans, «és inadmissible que el Consistori no destini tots els recursos consignats per aquesta finalitat». I més tenint en compte que la situació s'ha vist agreujada per la triple crisi provocada per la covid-19.

Fem Manresa considera que no invertir 500.000 euros en polítiques d'habitatge, tal i com havien estat pressupostat, «és una irresponsabilitat».

En aquest sentit, des de Fem Manresa, han explicat els percentatges d'execució de diverses partides relacionades amb la regidoria d'Habitatge tenint en compte des de les ajudes per a la cessió de pisos a lloguer social fins a microcrèdits, passant per partides destinades a estudis i treballs tècnics.

Percentatges d'execució

Expliquen que no s'ha gastat res em propaganda i publicitat en habitatge ni en ajudes per cedir pisos a lloguer social ni en estudis i treballs tècnics.

En altres àmbits, el percentatge d'execució de les partides és de l'11,6% de les subvencions, el 25% destinat a edificis i altres construccions, el 35% de treballs d'altres empreses i el 50% de microcrèdits en habitatge.

Els anticapitalistes demanen al govern de la ciutat que com a mínim compleixin amb allò que s'havien compromès i els insta a incorporar aquest romanent de 500.000 euros no executats a les partides d'habitatge d'enguany.

El posicionament de Fem Manresa arriba després que la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) Bages fes una roda de premsa davant l'empresa municipal Forum per posar de manifest que la regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Manresa va deixar de gastar el 39% de les partides que tenia pressupostades durant l'exercici del 2020 (vegeu diari de divendres).