De cara a decidir els nous horaris en el pròxim contracte de recollida d'escombraries i neteja viària, Fem Manresa demanarà al govern manresà "fer el canvi a horaris diürns" i que en la pròxima licitació "es contempli una dràstica disminució del soroll que emeten els vehicles de recollida".

La candidatura municipalista denuncia que "s'han arribat a efectuar recollides de brossa a les quatre del matí amb camions que arriben a generar més de 90 dB de soroll, quan la normativa en àrees residencials en aquelles hores està als 55 dB de màxima". Destaquen que precisament a l'estiu, on la gran majoria de gent dorm amb la finestra oberta, és "quan s'ha de ser més curós amb el descans dels veïns".

Des de la formació política també demanen més control de la concessionària de la neteja viària, on apunten que han pogut constatar diversos incompliments de contracte en el servei de l'escombrada mecànica. Assenyalen que, tot i que el contracte estableix com a horari de descans veïnal de les 23:00 de la nit a les 7:30 del matí, "el servei s'ha prestat en hores intempestives amb uns nivells d'immissió sonora molt més elevades que les permeses, ocasionant malestar entre els veïns". També han explicat que resulta "inversemblant" que l'escombrada mecànica es porti a terme en moments de pluja intensa.

Fem Manresa ha reclamat que el govern de la ciutat "faci complir el contracte" i realitzi les tasques necessàries per "una correcta fiscalització i control de l'empresa concessionària", per assegurar així "el descans" dels veïns de Manresa.