Un debat sobre la relació entre el canvi climàtic i les malalties emergents donarà el tret de sortida a la part de la fira Ecoviure adreçada al gran públic.

Serà el proper divendres 8 d’octubre, a les 7 de la tarda, a l’auditori de la Plana de l’Om, i tindrà la participació de diferents experts que donaran pautes per actuar contra el canvi climàtic. L’acte és obert a tothom. Divendres hi havia reservades una trentena de places, prop de la meitat de les disponibles. A més d’assistir-hi de manera presencial, l’acte també es podrà seguir per streaming al canal de YouTube de Fira de Manresa. Hi participaran experts en àmbits com la salut, l’economia i l’urbanisme, que donaran pautes per actuar contra el canvi climàtic. La moderadora del debat serà la geògrafa i comunicadora manresana Míriam Santamaria.

Com a ponents hi seran Cristina O’Callaghan, investigadora a l’Institut de Salut Global Barcelona; Salvador Pueyo, investigador i membre del grup Recerca i Decreixement; Salvador Samitier, cap de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, i Maria Sisternas, arquitecta urbanista.

Entre els temes que es posaran sobre la taula hi ha la relació entre la pèrdua de biodiversitat, el canvi climàtic i les malalties emergents com és el cas de l’actual pandèmia de covid-19.

També es parlarà dels riscos que suposa l’emergència climàtica per a la salut de les persones i de si el decreixement econòmic és una opció viable per frenar tant la crisi climàtica com la mateixa pandèmica.

Finalment, s’exposaran cinc mesures que es poden aplicar per millorar l’impacte ambiental de les ciutats.