Manresa manté, una setmana més, una afectació de l'epidèmia de covid-19 superior a la mitjana catalana. La capital del Bages és la segona ciutat catalana de més de 50.000 habitants en incidència acumulada a 14 dies, amb 81 casos per 100.000 habitants, després de Lleida, que en té 88.

Hi ha hagut un repunt dels casos confirmats per PCR o test d'antígens que del 2 al 8 d'octubre van ser 32, la setmana següent 30 i la darrera analitzada, del 16 al 22 d'octubre, 35.

La incidència acumulada en dues setmanes gairebé duplica la mitjana catalana, que és de 46. Aquesta situació accentua la situació de la setmana passada quan la mitjana catalana era de 45 mentre que la incidència a 14 dies a Manresa era de 75.

Passa el mateix amb la incidència acumulada a 7 dies. En aquest indicador Manresa gairebé dobla de forma persistent la mitjana catalana. Així si a Catalunya, segons les dades aportades pel Departament de Salut de la Generalitat fa tres setmanes, la mitjana era de 23 casos per 100.000 habitants en set dies, a Manresa era de 37; fa dues setmanes a Catalunya la mitjana era de 21 i a Manresa de 36 i les darreres dades són d'una mitjana catalana de 24 mentre que a Manresa és de 44.

I no es tracta només de les incidències acumulades. En risc de rebrot, Manresa és la segona ciutat gran catalana amb un índex més elevat, 101, però en aquest cas no és després de Lleida sinó després de Granollers.

D'altra banda, la velocitat de transmissió del virus és d'1,22, un índex moderat amb relació a la resta de ciutats grans catalanes.

En conjunt, Manresa presenta uns indicadors superiors a la mitjana catalana i que la situen en les pitjors posicions amb relació a les ciutats similars catalanes, però les dades no tenen res a veure amb els moments de forta afectació de l'epidèmia.

Per comarques

El Solsonès és la comarca catalana amb major velocitat de transmissió del virus, amb un índex de 3, el que vol dir que cada positiu genera tres més.

El Solsonès també és la segona comarca catalana en risc de rebrot amb un índex de 272 només per sota de la Terra Alta, que el té de 608. També té un valor alt l'Alt Urgell, 153.

La resta de comarques de l'àmbit de cobertura de Regió7 presenten valors més moderats com els 90 del Bages, els 56 de l'Anoia, els 17 de la Cerdanya, els 16 del Berguedà. El Moianès té un índex d'1.

El nombre de casos que generen aquesta situació al Solsonès és percentualment important però reduït en valors absoluts. Així, els casos confirmats per PCR o test d'antígens del 2 al 8 d'octubre van ser 4, la setmana següent 1 i la darrera analitzada, del 16 al 22 d'octubre, 11.