Segueix-nos a les xarxes socials:

El comiat al metge manresà Carles Llussà omple Crist Rei

El President Jordi Pujol ha assistit al funeral que s'ha celebrat aquest dijous al matí

El comiat al metge manresà Carles Llussà omple Crist ReiOSCAR BAYONA

L’església de Crist Rei ha acollit aquest dijous al matí el comiat a Carles Llussà i Ruiz (Manresa, 1926), que va morir dilluns als 95 anys d’edat. Llussà es va significar com a metge, humanista i per la seva implicació social amb Manresa i Catalunya. Especialitzat en psiquiatria, va ser un dels fundadors de Convergència Democràtica, a finals dels anys 70. Al funeral hi ha assistit el President Jordi Pujol.

El comiat ha començat amb el fragment Pie Jesu del Rèquiem de Fauré, i ha acabat amb el Virolai. Oficiat per mossèn Joan Torra, parent de Llussà, i acompanyat per mossèn Aloys, Crist Rei pràcticament s’ha omplert. Hi havia una nodrida representació del món polític, econòmic, social i del món sanitari de la ciutat.

A l’homilia Torra ha recordat que l’última vegada que es va veure amb Carles Llussà va ser el Dijous Sant. «Quan li vaig dir a reveure, em va dir que no. Era metge fins a l’últim moment i honradament per ell mateix». Va afirmar que «no ha fet de metge, sinó que ha estat metge. Per vocació. No només del cos. A ell li preocupava la salut de l’ànima de tothom, sense distinció». Ha destacat la seva dedicació i estimació a Manresa, a Catalunya «que volia més lliure, justa i fraternal», i a Montserrat. També la seva «fe, arrelada i viscuda».

Una de les netes del finat, Laura Llussà, ha intervingut al final de la cerimònia per destacar que «ha marxa serenament» i «acompanyat dels seus, com volia». Ha afirmat que la família viu el comiat «amb una barreja estranya de tristor però també de pau, bondat i alegria. Acomiadem el seu cos, però tota la resta viurà amb nosaltres».

En declaracions a Regió7, Pujol ha assegurat que Llussà «era un home d’una gran elegància espiritual. Tenia molta qualitat humana, catalana, religiosa i familiar. És d’aquelles persones que podem acomiadar no amb tristesa, sinó amb goig».

Prem per veure més contingut per a tu