Fem Manresa ha presentat una moció al ple de l'Ajuntament de dijous que reclama ampliar la cobertura arbòria als carrers de la ciutat per tal de rebaixar la temperatura ambient, sobretot de cara als mesos d’estiu. 

Concretament proposen estudiar quines places i carrers tenen necessitat d’actuacions urgents i que mentre no es pugui fer aquesta ampliació definitiva d’arbres, aquesta es pugui fer de manera temporal amb l’ús de torretes amb arbres i vegetació, ja sigui substituint places d’aparcament o aprofitant espai de les voreres més amples.

D’altra banda, també han presentat una moció per fomentar una millor convivència i veïnatge, en què proposen l’ampliació del servei de mediació, de manera que aquest, a la

llarga, pugui tenir presència a tots els barris i, al mateix temps, depengui d’aquesta regidoria. 

La formació considera que això permetria tenir un coneixement més proper de la realitat del veïnat, detectar necessitats, i fer una intervenció més directa i continuada, afavorint la bona convivència entre les veïnes, i evitar intervencions policials.

La tercera de les mocions que han presentat ha estat a petició del Club Esportiu Popular, per a la instal·lació d’una pista poliesportiva i un camp de voleibol a l’antiga Pista Castell.

Des del Club es reclama aquest equipament, en desús des del seu enderrocament el 2015, per la manca d’espais oberts i gratuïts per a la pràctica esportiva a la ciutat.

Finalment, Fem Manresa també preguntarà per l’estat de dos equipaments del barri del Xup: el dispensari i el camp de futbol

En relació al primer, després que el passat 26 de maig serveis tècnics de l’Ajuntament i d’Althaia fessin una visita tècnica a l’espai demanen pel resultat de la valoració tècnica, per qui assumirà el cost de les obres, i per la data orientativa per a la reobertura del consultori del barri.

Pel que fa al camp de futbol, demanen per la previsió de terminis per a la col·locació de la gespa artificial, que segons el PAM (Pla d’Actuació Municipal) hauria d’haver-se finalitzat el novembre de 2021, però a dia d’avui ni tan sols s’han començat les obres.