Segueix-nos a les xarxes socials:

Saps com ho has de fer per viatjar amb la teva mascota?

Si has de fer un viatge llarg amb el teu millor amic animal és imprescindible que portis tota la documentació

Saps com ho has de fer per viatjar amb la teva mascota?

Viatjar amb el nostre millor amic animal comporta anticipació i preparació: i és que si has de fer un viatge amb la teva mascota necessites tenir en regla i portar damunt una sèrie de documents sobre el teu acompanyant que poden requerir-te a aeroports, duanes o controls rutinaris.

Pots trigar diversos mesos a obtenir molts d'aquests papers sobre l'estat de salut que necessites per viatjar, així que és imprescindible actuar i moure's amb temps perquè ho tinguem tot llest al moment d'anar-nos.

La documentació necessària consisteix a tenir la Cartilla Sanitària actualitzada i el Passaport per a Animals Domèstics per viatjar entre els estats membres de la Unió Europea.

També és important concertar una cita amb el veterinari i preguntar-li sobre les vacunes i si totes estan en regla. A més, és necessari informar-se sobre què fer si l'animal es mareja. És molt important que porti microxip perquè estigui identificada a tot moment. Deu dies abans del viatge, a més, cal demanar un certificat que totes les vacunes estan en regla.

Pel que fa al lloc on viatjarà la mascota, ha de ser còmode, per la qual cosa una caixa o bossa forta i ben ventilada seria perfecta.

FOTO: Getty Images

Si el mitjà de transport és l'avió, cal demanar a la companyia els requisits necessaris per viatjar amb mascotes, ja que cadascuna és diferent. El trasllat pot ser tan en celler com en cabina, però cal avisar-ho abans de reservar bitllet. Si el trajecte és menor de 4 hores, l'animal podrà viatjar en cabina. La gàbia de transport sol tenir una grandària de 50x40x25. Si la teva mascota és menor de 3 mesos, no és recomanable que viatgi.

En el cas que es viatgi amb tren, la mascota haurà d'anar amb la seva documentació de condicions sanitàries i de seguretat.

Requisits addicionals

Alguns països tenen una reglamentació addicional i més estricta respecte a l'entrada d'animals:

A Japó és obligatori que l'animal passi 15 dies de quarentena des de la seva arribada.

Rússia reclama que la documentació ha d'estar traduïda al rus i sempre legalitzada pel Ministeri d'Exteriors russos.

A Malta, Suècia i Regne Unit exigeixen la vacunació prèvia de la mascota contra malalties concretes, o la presentació del PETS (els nivells d'anticossos contra la ràbia que presenta l'animal)

Finalment, algunes de les eines que poden ser d'utilitat per a la mascota són les següents: una corretja resistent, aliments, joguines de la mascota, dos litres d'aigua, medicaments necessaris, raspall o pinta?

Ara que ja saps quins són les condicions per viatjar amb mascotes, estàs totalment preparat per fer-ho. Gaudeix!

Prem per veure més contingut per a tu