Segueix-nos a les xarxes socials:

Dissenyen una caseta per a gossos que anul·la el so dels petards

Es tracta d'un prototip que ha estat dissenyat per enginyers de la firma automobilística Ford

Inspirats en el seu sistema d'automòbils Active Noise Control, els enginyers de Ford han dissenyat una caseta per a gossos amb cancel·lació de soroll que serveix com a refugi per a protegir-los dels focs artificials i els petards.

La «caseta tranquil·la», com ha estat batejada, combina el control de soroll actiu amb panells de cancel·lació de sons per reduir l'estrèpit dels petards a un nivell que no pertorbi l'audició dels gossos i, per tant, no es desencadeni una situació d'estrès i ansietat en l'animal.

L'invent, que encara s'encentra en fase de prototip, funciona gràcies a uns micròfons situats a l'exterior de la caseta. Aquests capten el soroll que emeten els focs artificials i el transformen en una freqüència oposada que l'anul·la gairebé del tot.

D'altra banda, les parets i la teulada estan fabricats amb materials aïllants, similars als que s'utilitzen en els auditoris o les sales de cinema, afavorint que es redueixi encara més el so que prové de l'exterior.

El resultat és un refugi més silenciós i tranquil que afavoreix el benestar el gos i la seva tranquil·litat davant uns sorolls per als quals una gran majoria no reconeixen com sons de la natura, sinó com a amenaça.

Prem per veure més contingut per a tu