Segueix-nos a les xarxes socials:

L'elevada sanció a la qual pots enfrontar-te per deixar el teu gos lligat a la porta dels establiments

Això és el que recull la nova Llei de Benestar Animal

L'elevada sanció a la qual pots enfrontar-te per deixar el teu gos lligat a la porta dels establiments

Tenir una mascota és una gran responsabilitat. Garantir la seva seguretat i atorgar-li totes les cures necessàries són obligacions que hem de complir quan decidim incorporar un pelut a la nostra família.

Amb l'objectiu que aquestes obligacions es compleixin, el Govern ha tirat endavant la 'Llei de Protecció dels Drets i el Benestar dels Animals', que entrarà en vigor el 29 de setembre i té per objectiu millorar la qualitat de vida dels animals de companyia i que deixa clarament reflectida l'obligatorietat d'assumir les cures, la vigilància i les necessitats d'una mascota.

Aquesta normativa recull una sèrie de punts bàsics sobre les cures i les prohibicions sobre el tipus d'animals que es poden tenir en un domicili, però hi ha un dels punts d'aquesta nova llei que se't pot haver escapat i que has de conèixer si no vols rebre una multa.

Segur que més d'una vegada, mentre passejades amb el teu gos pel carrer t'has vist en l'obligació de deixar-lo uns minuts a la porta d'algun establiment per fer algun encàrrec imprevist. Ara has de saber que això està terminantment prohibit.

L'article 80 de la norma recull com a infracció lleu tota conducta que, per acció o omissió i sense provocar danys físics ni alteracions del seu comportament a l'animal, comporti la inobservança de prohibicions, cures o obligacions establertes legalment o les derivades de l'incompliment de responsabilitats administratives per part dels titulars o responsables de l'animal.

Això vol dir que deixar el teu gos sense supervisió fora d'un establiment es considera infracció lleu i comportaria una multa d'entre 500 i 10.000 euros segons el context i els agreujants

Gos

Les raons d'aquesta mesura es vinculen que mentre el gos espera sol, pot patir estrès, por i ansietat per separació. A més, com no està vigilat, li podria passar una cosa dolenta com patir un cop de calor o la ingesta d'una substància tòxica i també pot córrer el risc de ser robat per una altra persona.

Prem per veure més contingut per a tu