L'elevada sanció a la qual pots enfrontar-te per deixar el teu gos lligat a la porta dels establiments

Això és el que recull la nova Llei de Benestar Animal

Deixar el teu gos davant un establiment et pot suposar una multa grandiosa

Deixar el teu gos davant un establiment et pot suposar una multa grandiosa

A. Nego

Tenir una mascota és una gran responsabilitat. Garantir la seva seguretat i atorgar-li totes les cures necessàries són obligacions que hem de complir quan decidim incorporar un pelut a la nostra família.

Amb l'objectiu que aquestes obligacions es compleixin, el Govern ha tirat endavant la 'Llei de Protecció dels Drets i el Benestar dels Animals', que entrarà en vigor el 29 de setembre i té per objectiu millorar la qualitat de vida dels animals de companyia i que deixa clarament reflectida l'obligatorietat d'assumir les cures, la vigilància i les necessitats d'una mascota.

Aquesta normativa recull una sèrie de punts bàsics sobre les cures i les prohibicions sobre el tipus d'animals que es poden tenir en un domicili, però hi ha un dels punts d'aquesta nova llei que se't pot haver escapat i que has de conèixer si no vols rebre una multa.

Segur que més d'una vegada, mentre passejades amb el teu gos pel carrer t'has vist en l'obligació de deixar-lo uns minuts a la porta d'algun establiment per fer algun encàrrec imprevist. Ara has de saber que això està terminantment prohibit.

L'article 80 de la norma recull com a infracció lleu tota conducta que, per acció o omissió i sense provocar danys físics ni alteracions del seu comportament a l'animal, comporti la inobservança de prohibicions, cures o obligacions establertes legalment o les derivades de l'incompliment de responsabilitats administratives per part dels titulars o responsables de l'animal.

Això vol dir que deixar el teu gos sense supervisió fora d'un establiment es considera infracció lleu i comportaria una multa d'entre 500 i 10.000 euros segons el context i els agreujants

Gos

Gos / @ bublikhaus

Les raons d'aquesta mesura es vinculen que mentre el gos espera sol, pot patir estrès, por i ansietat per separació. A més, com no està vigilat, li podria passar una cosa dolenta com patir un cop de calor o la ingesta d'una substància tòxica i també pot córrer el risc de ser robat per una altra persona.