El fred arriba a la ciutat i a la muntanya i les firmes més conegudes llancen col·leccions apreski per estar maquíssimes tant en l’entorn alpí com en ambients més urbans. La clau està en la versatilitat. Massimo Dutti s’ha avançat amb unes peces entre les quals hi ha anoracs de plomes i botes; camises, pantalons i faldilles amb un toc elegant i que abriguen.

El blanc i el cru són les tonalitats que prevalen i apareixen en jerseis de coll alt que es porten amb camises al damunt i en jaquetes que també resulten ideals per portar a casa. Els blazers de quadres es combinen amb pantalons culottes, que continuen sent tendència, encara que amb cintures més altes i pinces.

Una de les estrelles de la col·lecció és l’abric de pell girada, que transcendeix àmpliament qualsevol restricció d’ús i, sens dubte, es convertirà en una d’aquestes peces de fons d’armari que es guarden al llarg dels anys. Tampoc cal ser gaire espavilat per adonar-se que opcions com l’anorac de plomes platejat serà una altra de les propostes més cobejades. Les botines blanques costen 149 euros i també estan disponibles en color negre, embuatades i amb cordons. Les botines amb enganxaments de color camell tenen llana per dins i costen 149 euros.

En definitiva, el fred, amb estil, s’aguanta molt millor. Els accessoris nòrdics són sempre uns bons aliats per vestir-se a l’hivern, i especialment en entorns muntanyencs. El 1924 es van celebrar els primers Jocs Olímpics d’Hivern a Chamonix i l’esquí va rebre un notable impuls d’estil.

D’una banda, marques com Burberry i Aquascutum van incorporar els seus teixits impermeables; per una altra, disse-nyadors com Patou o Lanvin continuaven creant peces de llana que eren adaptades per la burgesia. De mica en mica, la popularització de les cremalleres, els avanços militars després de la Segona Guerra Mundial i l’aparició del niló van canviar la dinàmica de l’esquí per sempre més: ja no feia falta la llana.