Les tradicionals evolucions dels Armats obriran avui al vespre els actes de Setmana Santa a Moià, que continuaran demà amb la processó de Divendres Sant. L'acte, que es va recuperar l'any 2011, segueix la línia de les edicions anteriors i tindrà la participació d'unes dues-centes persones que acompanyaran els sis passos o misteris.

Avui, a partir de les 9 del vespre, els Armats de Moià sortiran a la plaça Major per dur a terme les característiques evolucions al pas dels tambors. Com de costum escenificaran la Creu, el Quadre, el Triangle, el Tirabuixó, el rellotge, la Cadena i l'Esgrima. Ja demà, els Armats seran el encarregats d'encapçalar la processó de Divendres Sant, que sortirà a les 9 del vespre de l'església parroquial. Seguiran als Armats el misteri de l'Oració de l'hort, la Coronació, l'Aixecament de la creu, el Sant Crist, la Mare de Déu dels Dolors i el Sant Sepulcre, que és l'única imatge que es va salvar de la crema durant la guerra civil.

El recorregut, d'una hora de durada, continuarà pel carrer del Forn, la plaça i el carrer de Sant Sebastià, el de Sant Josep, els carrers del Comerç i Sant Antoni, i acabarà a la plaça Major, on els misteris quedaran exposats perquè tothom els pugui veure. Com a cloenda, el Grup de Cantaires de Moià interpretarà el Cant de les Agonies.

La processó de Divendres Sant a Moià és organitzada pels Armats de Moià, la Congregació dels Dolors, la Confraria de la Mare de Déu de la Tosca, la Casa de Andalucía de Moià, el Grup de Cantaires de Moià i la parròquia de Santa Maria, amb la col·laboració de l'Ajuntament del municipi.

La Moixiganga de Castellterçol

Com ja és tradició, l'Esbart Rosa d'Abril interpretarà aquest dissabte a Castellterçol la Moixiganga, amb diferents escenes coreogràfiques de la Passió de Crist, amb l'acompanyament musical dels grallers. La representació tindrà lloc a 2/4 de 10 de la nit a la plaça Vella.