La denominació Cross Country s'ha guanyat un espai d'excepció a la gamma de Volvo. La firma sueca afegeix un toc tot terreny a la seva varietat de berlines i station wagon amb el nou vehicle que s'incorpora a la nova sèrie V90. Les primeres unitats arribaran el proper mes de març.

Es tracta d'un model que segueix a la perfecció els codis estètics que caracteritzen a la sèrie Cross Country que Volvo va iniciar fa 21 anys amb els primers V70 XC. Un nou V90 que passa a mostrar una imatge clarament diferenciada del model del qual deriva, amb uns paraxocs i passos de roda de color negre i amb proteccions específiques, al costat d'una altura sobre el terra augmentada en 60 mm, la qual cosa li permet circular amb més soltura per carreteres i pistes sense asfaltar.

El disseny interior del Cross Country manté la línia de combinació de disseny i tecnologia de la resta de la sèrie 90 amb tots els avantatges de connectivitat i entreteniment que ofereixen, inclòs l'equip de so d'alta gamma de Bowers & Wilkins. A més a més aquesta gamma s’estructura en els nivells d’acabat Cross Country i Cross Country Pro.

Pel que fa a l’oferta de motors, compta amb quatre alternatives, que són el diésel D4 i el D5 de 190 i 235 cv respectivament, i els de gasolina T5 (254 cv) i T6 (320 cv). Tots estan associats al sistema de tracció integral AWD i al canvi de marxes automàtic, encara que la versió D4 també està disponible amb una transmissió manual.

D'altra banda, Volvo ha anunciat el desenvolupament de dos nous sistemes de seguretat connectada que es presenten per primera vegada en els XC90, S90 i V90: les alertes de ferm lliscant i de llums d'emergència. També disposa de prestacions com ara el sistema de Control de Descens de Pendents (HDC), que utilitza els frens per controlar la velocitat de rotació de cada roda en carreteres costa avall i lliscants.

La seguretat està garantida en el nou Volvo V90 Cross Country, que també disposa d’una suspensió elevada, llantes de 19 polzades i seients davanters ergonòmics de gran grandària. És un cotxe nascut per veure món. El seu estil urbà i l’emocionant rendiment de conducció fan del Volvo V40 Cross Country un vehicle perfecte tant per circular per la ciutat com per a gaudir d’uns caps de setmana plens d'aventures.

Pel que fa als preus de la gamma V90 Cross Country varien en funció de les prestacions del vehicle. El més econòmic, a partir d’uns 57.000 euros.