Kia ha fet un pas més en la seva estratègia crossover amb la presentació del nou Picanto X-Line. Un model que arribarà a principi del 2018 i en el qual la marca coreana combina les millors aptituds urbanes de l'àgil Picanto amb una imatge inspirada en els reconeguts SUV de Kia, com l'Sportage i el Sorento. El seu robust disseny es remarca amb més altura lliure al terra (fins a 156 mm, 15 mm més que el Picanto), que a més proporciona al conductor una millor visió de la carretera.

El nou X-Line introdueix una sèrie de claus que li confereixen una atractiva imatge. A més de la característica graella tiger-nose de Kia, els imponents para-xocs d'estil SUV de l'X-Line i les proteccions de baixos d'aspecte metàl·lic davant i darrere li donen un inconfusible toc tot terreny. Així mateix, el revestiment negre dels arcs de roda realça l'efecte visual que proporciona l'augment d'altura lliure sobre el sòl.

El Picanto X-Line estarà disponible únicament amb el motor de tres cilindres de Kia 1.0 T-GDI, que el converteix en el Picanto més potent fabricat fins avui. Anteriorment només disponible en la família de models Cee'd i en el nou Rio, aquest lleuger i compacte motor està present en una versió d'aquesta gamma utilitària per primera vegada.

A més de gran eficiència i baixes emissions, la naturalesa lleugera del nou motor T-GDI és perfectament adequada per al caràcter àgil del Picanto. Amb una massa mínima sobre l'eix davanter, aquest potent motor assegura que el Picanto sigui molt divertit de conduir.

El motor T-GDI d'1.0 litres proporciona 100 cv a 4.500 rpm i 172 Nm de parell entre 1.500 i 4.000 rpm. Es tracta de la unitat més potent que s'ha ofert fins ara en el Picanto i permet que l'X-Line acceleri de 0 a 100 km/h en 10,1 s. Amb aquest nou motor, és capaç d'aconseguir un consum combinat homologat de 4,5 l/100 km, amb unes emissions de CO2 des de 104 g/km. Aquest propulsor també s'introduirà en la versió esportiva GT-Line, amb idèntiques prestacions, potència i parell màxim.

El Picanto X-Line està dotat amb la majoria dels elements disponibles per a la resta de la gamma, incloses llantes d'alumini de 16 polzades, pedals d'alumini, llums diürns tipus LED, fars antiboira o antena d'aleta de tauró. La gran pantalla tàctil flotant de 7 polzades mostra la navegació amb mapes 3D, Apple CarPlay i Android Acte per a una completa integració dels smartphones. Una càmera de visió posterior per aparcar i un port USB també estan disponibles en l'X-Line.