26 de maig de 2018
26.05.2018
40 Años
40 Años

Les mesures de la nova ITV

La prova, que s'aplica des d'aquesta setmana, és més restrictiva en les emissions contaminants

28.05.2018 | 11:25
Les mesures de la nova ITV

Aquesta setmana s'han començat a aplicar les mesures aprovades pel govern espanyol sobre la nova Inspecció Tècnica de Vehicles. Segons indica la ITV, l'objectiu és adaptar els canvis a les directrius de la Unió Europea i els nous mètodes de control s'aniran aplicant de forma gradual. S'espera que a mitjan aquest 2018 «totes les ITV s'hagin adaptat a la nova normativa». S'inspeccionarà un nombre més alt d'elements per aconseguir vehicles més eficients i també detectar possibles fraus i manipulacions.

A partir d'ara els conductors podran escollir l'estació per passar la segona inspecció si han obtingut un resultat desfavorable en la primera.

Les estacions també utilitzaran nous dispositius de lectura del sistema de diagnòstic a bord (OBD). El 2018 s'iniciarà el control d'emissions i des de les estacions d'ITV s'establirà com es realitzarà el control de la resta d'elements del vehicle, com el sistema antibloqueig de frens, el control d'estabilitat, els coixins de seguretat o els pretensors dels cinturons de seguretat.

El reial decret també inclou reforçar els procediments de formació dels inspectors, d'actualització cada tres anys i amb formació professional i on-line.

La nova normativa també permet passar la ITV fins a un mes abans de la data del seu venciment, sense modificar la data de la inspecció següent. Així mateix, s'admetrà la ITV realitzada en un altre estat membre de la Unió Europea quan se sol·liciti la seva matriculació a Espanya. També, els vehicles amb més de 30 anys podran sol·licitar la matrícula històrica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema