Sota la denominació FXDR 114 Harley-Davidson mostra la seva penúltima proposta del renascut mercat de les «power cruiser». Un model que, en la línia de les actuals tendències de personalització «cafe racer» del mercat, es presenta com una motocicleta transgressora i alternativa per als que busquen una imatge distintiva sense renunciar a un explosiu rendiment.

Amb aquestes premisses arriba l'FXDR 114. Basada en la plataforma de la Softail, aquesta motocicleta s'inspira en el món de les «dragster» amb detalls com la inclinada forquilla davantera invertida, els imponents sistemes d'admissió i escapament i el contrast de proporcions entre les llantes i la secció posterior retallada. A tot això s'hi afegeix la combinació del motor Milwaukee-Eight 114 amb un gran ús de components lleugers fabricats en alumini i materials compostos, amb l'objectiu de reforçar el seu comportament.

Considerable estalvi de pes

Gràcies al basculant d'alumini de l'FXDR 114 s'aconsegueix un estalvi de pes de 4,62 kg amb relació a una Softail d'acer, amb un pneumàtic del darrere de 240 mm. En tractar-se d'un pes no suspès (masses situades per sota de les suspensions), té un impacte significatiu en el rendiment de la suspensió del dar-rere, que s'ha millorat encara més amb l'adopció d'una lleugera llanta del darrere lenticular d'alumini de 18 ''. La llanta davantera Ace d'alumini forjat de 19" és de disseny lleuger i compacte, amb uns braços molt fins.

D'altra banda, s'han rebaixat 3,170 kg gràcies a l'ocupació de tubs d'alumini en el subxassís de darrere i els suports del seient, i els parafangs davanter i posterior també estan fabricats en un lleuger material compost.