El govern espanyol ha aprovat un paquet de reformes per millorar la circulació arreu del país i es proposen rebaixar l'índex de mortalitat en un 50%. Aquestes són les noves lleis que s'aplicaran a partir del 2 de gener de 2021

- L'executiu ha donat llum verda a un decret per rebaixar a 30 km/h el límit de velocitat en tots els carrers d'un únic carril per sentit de circulació dins de les ciutats, mentre que la limitació serà de 20 km/ a les vies que no hi hagi diferència d'alçada entre calçada i vorera. A les vies urbanes de dos o més carrils per sentit el límit serà de 50 km/h.

- L'ús del mòbil durant la conducció serà penada amb sis punts menys, el doble dels actuals.

- La no utilització de cinturó, casc o elements de retenció infantil passaran de 3 a 4 punts menys, i s'afegeix a la sanció el fet de fer-ne un ús incorrecte.

- Serà una infracció greu dur mecanismes de detecció de radars o cinemòmetres i suposarà una sanció de 500 euros i la pèrdua de 3 punts de carnet de conduir.

- Se suprimeix la possibilitat de sobrepassar en 20 km/h la velocitat permesa al moment d'avançar en totes les carreteres convencionals.

- S'introdueix la possibilitat de recuperar 2 punts del carnet realitzant cursos de la DGT.

- Es redueix l'edat mínima exigible per conduir autocars, dels 21 als 18 anys. Però sense passatgers i en un radi màxim de 50km. Serà a partir dels 21 anys i amb el CAP de 280 hores quan es podrà portar passatgers.

Patinets elèctrics

El govern espanyol ha aprovat un decret per prohibir que els vehicles de mobilitat personal -com els patinets elèctrics- puguin circular per la vorera i per zones de vianants. Tampoc podran circular per vies interurbanes, travessies, autopistes i autovies dins de zona urbana ni túnels urbans. A més, hauran de complir les normes de circulació com la resta de vehicles. L'executiu també ha decidit que per poder-los conduir calgui un certificat de circulació que acrediti que compleixen amb els requisits tècnics contemplats al manual de característiques s'aprovarà en una resolució de la DGT.

Al decret s'hi ha definit els vehicles de mobilitat personal com a vehicles d'una o més rodes dotats d'una única plaça i propulsats exclusivament per motors elèctrics que poden anar a una velocitat màxima d'entre 6 i 25 km\/h.