El procés d'electrificació de Skoda prossegueix el seu camí i ara va un pas més enllà amb el llançament de la versió híbrida endollable per a l'última generació de l'Octavia, que ja és al mercat tant amb la carrosseria berlina com amb la familiar Combi. Ofereix una potència de 204 CV, una autonomia elèctrica de 60 quilòmetres i gaudeix de l'etiqueta «0» de la DGT.

El nou Octavia iV és, a més, el primer híbrid endollable de la història del model i munta un motor de gasolina 1.4 TSI de 150 CV que es combina amb un motor elèctric de 115 CV, oferint una potència total de 204 CV. La transmissió va a càrrec d'una caixa automàtica de doble embragatge DSG i sis marxes gestionada mitjançant la tecnologia Shift-by-Wyre de funcionament molt precís.

Pel que fa a les prestacions, accelera de 0 a 100 km/h en 7,7 segons i arriba a una velocitat màxima de 220 km/h. El consum homologat està entre 1,0 i 1,1 litres segons el cicle WLTP, i les emissions de CO2 estan entre 22 i 24 gr/km. Equipa una bateria d'ions de liti que proporciona 13 kWh i que li permet oferir una autonomia elèctrica de fins a 60 km amb el cicle WLTP.

Mitjançant un endoll de 230 V es necessiten 3 hores i 45 minuts per a recarregar-lo des del 0 fins al 80%, i 5 hores per arribar al cent per cent.

D'altra banda, utilitzant un endoll wallbox de 3,6 kW són necessàries dues hores i mitja per completar la càrrega completament. A més, ofereix un termini de garantia de 8 anys.

versió esportiva

Skoda ofereix també una versió RS iV amb el mateix sistema híbrid endollable, tot i que la potència aquí és de 245 CV. En mode Sport, que permet utilitzar tota la potència, accelera de 0 a 100 km/h en 7,3 segons i la seva velocitat màxima és de 225 km/h. En aquest cas també s'associa a una caixa de canvis automàtica de sis velocitats. Està disponible amb les dues carrosseries, berlina i familiar, i té homologat un consum d'entre 1,1 i 1,2 litres en cicle WLTP i unes emissions d'entre 25 i 27 grams de CO2.

Els canvis externs que diferencien les versions iV de la resta de la gamma es troben a la tapa del carregador, situada a la part lateral davantera esquerra davanter. A més, el logotip posterior també és específic, i a l'interior llueix detalls identificatius com el quadre d'instruments amb control de càrrega.

dos acabats

El nou Skoda Octavia iV està disponible amb els nivells d'acabat Ambition i Style, a més de l'RS. Així, a l'Ambition són de sèrie elements com les llantes d'aliatge de 18 polzades, la pantalla d'infotainment de 10 polzades, el climatronic bizona i el cockpit virtual de 10,25 polzades. A l'acabat Style s'hi suma el control de creuer, l'assistent de canvi de carril, els pilots dinàmics i el suport lumbar per al seient del conductor.

Finalment, a l'acabat RS -i mentre duri la campanya de promoció-, són de sèrie el tancament elèctric del maleter i la càmera de visió posterior. Està disponible un paquet per als acabats Style i RS per 1.500 euros que ofereix, entre d'altres, fars Matrix led, fars antiboira de led i assistent d'aparcament.

Pel que fa a l'acabat RS, per 2.600 euros ofereix llantes d'aliatge de 18 polzades, para-xocs davanter i spoiler posterior RS, seients esportius i barres longitudinals en negre. El preu de l'Octavia iV per a la versió berlina va des dels 31.600 fins als 35.800 euros, i dels 32.300 fins als 37.200 euros per al familiar.