Amb el tancament de la votació del mes de març, els premis Cotxe de l'Any dels Lectors de Prensa Ibérica afegeixen un nou model a la llista de favorits pels usuaris; l'Skoda Enyaq iV. El nou SUV de la marca txeca s'ha imposat en una disputada votació en la qual compartia protagonisme amb altres dos models equipats amb sistemes de motorització 100%, elèctrics, l'Audi e-tron GT i el Mercedes-Benz EQA.

L'Enyaq IV ha aconseguit un suport que situa Skoda en un lloc preferent per assolir una de les sis places que donen accés a la votació final, de la qual en sortirà el nou Cotxe de l'Any dels Lectors. D'aquesta manera, el primer model electrificat de Skoda aconsegueix un notable suport just en el moment en què inicia la seva comercialització en el mercat espanyol. La marca ha anunciat que les primeres unitats de l'Enyaq iV arribaran als concessionaris a final d'aquest mes d'abril.

El catàleg inicial d'aquest nou model elèctric està estructurat al voltant d'un motor disponible amb quatre nivells de potència (179, 204, 265 i 306 CV), dos tipus de bateria (59 i 77 kWh) i tres autonomies (360, 460 i 510 km, segons models). També es pot escollir entre versions de tracció davantera o a les quatre rodes.

NOUS CANDIDATS

Pel que fa a la votació del mes d'abril -ja en marxa des de dijous passat al web www.mejorcoche.epi.es-, tres nous models presenten la seva candidatura a la vintena edició dels premis Cotxe de l'Any dels Lectors. Es tracta dels BMW iX, Citroën DS 4 i Renault Arkana. Tres propostes clarament diferenciades entre si però que resumeixen de manera clara les tendències que predominen en el mercat actual: els models elèctrics amb el BMW iX, els vehicles premium de DS i la nova generació de tot camins cupè amb l'Arkana.