Segueix-nos a les xarxes socials:

Aquesta és la web on et diu quant hauràs de pagar pel nou impost de CO2

A partir del mes d'octubre, els propietaris de més de 2 milions de vehicles començaran a rebre la carta alertant que els toca passar per caixa

Aquesta és la web on et diu quant hauràs de pagar pel nou impost de CO2Arxiu

Des d'aquest 15 de setembre passat s'ha començat a aplicar a Catalunya el nou impost de CO2, una taxa que afectarà a més de dos milions de vehicles entre automòbils, motos i furgonetes i l'import del qual dependrà de la quantitat de partícules contaminants que s'emetin.

L'impost que ja havia estat aprovat fa uns quatre anys, intenta conscienciar de l'emissió dels gasos nocius i pretén lluitar contra el canvi climàtic i l'efecte d'hivernacle. Enguany s'ha fixat el límit de partícules en 120 g/quilòmetre per a motos i cotxes, i de 160 g/quilòmetre per a furgonetes. S'espera així mateix, que el proper 2022 baixi a 95 g/quilòmetre i 120 g/quilòmetre respectivament, pel que s'augmentarà la recaptació.

Quan s'ha de pagar el nou impost?

Serà durant el mes d'octubre, quan rebrem una carta de pagament amb l'import corresponent i que, per la majoria de conductors, serà d'uns 20 euros aproximadament.

Quedaran exempts de pagament aquells que els hi resulti a pagar un import no superior a 6 euros, i també els vehicles 100% elèctrics, les ambulàncies, els vehicles destinats a pompes fúnebres, vehicles oficials, escúters i tricicles, camions de més de 3,5 tones així com els adaptats per a minusvàlids.

A quina web puc saber quant em tocarà pagar?

Per a calcular l'import que ens tocarà pagar, es pot consultar el web de l'Agència Tributària on s'ha habilitat un apartat que facilita aquesta informació tan sols introduint el NIF del titular i el número de matrícula del vehicle en concret.

Prem per veure més contingut per a tu