És un vi blanc de la D.O.C. Rioja, de la mà del seu enòleg Miguel Ángel de Gregorio, un gran professional, que estudia i investiga cada una de les seves parcel·les actuant en conseqüència i honestedat amb sinergia amb el terrer. És la seva filosofia i els seus vins l’han consolidat com una de les persones més importants a La Rioja. Capaç de crear vins tan màgics com el Calvario i el Aurus. 

El celler Allende es va iniciar el 1986 en una zona tan especial de Briones. S’aprovisiona de parcel·les de vinyes molt velles de tempranillo, plantades «en vas» sobre sòls d’argila amb graves, que fa que les seves arrels s’enfonsin en profunditat buscant els minerals de la terra, això fa que els vins tinguin més complexitat. 

Allende blanc s’elabora amb raïms de les varietats viura i malvasia, en un repòs de 14 mesos en bótes de roure francès. És un vi que per la seva complexitat i maduresa necessita d’un temps per despertar tot el seu caràcter. 

De color groc llimona, perfumat, es va desplegant amb timidesa amb cítrics, fruita d’os, préssec i orellanes, pruna en licor, mineral i fumat, acaba sent un festival. En boca és impressionant, cremós i untuós, en potencia, gustos a fruita i cítrics molt ben estructurat per una acidesa fresca de persistència final. 

Recorda vins blancs de la Borgonya i el seu chardonnay. Un 10.

DO: La Rioja

Preu: de 18 a 22 euros