INGREDIENTS

  •  Un quilo de farina.
  • Un got d’aigua.
  • Un got d’oli.
  • Un got de sucre.
  • Matafaluga.

ELABORACIÓ

  • Feu bullir la matafaluga amb l’aigua i coleu-la. Aquesta aigua aromatizada barregeu-la amb la resta d’ingredients. Deixeu llevar la pasta.
  •  Un cop ben estufada, feu unes boles o uns trossets quadrats (o allargats) i aixafeu-los una mica amb la mà de morter. Col·loqueu-los en una llauna de forn, greixada, sense deixar-les massa juntes i practicant uns foradets al mig amb una forquilla (o marcant-hi unes estries), o, simplement, feu-hi 3 forats amb un punxó, a fi que el mig quedi també pla. Feu-les coure a forn no massa alt, fins que siguin torradetes.

NOTES

  • Aquestes galetes es guarden varis dies. Són excel·lents per mullar («muar», a Menorca) amb els vins i licors.
  • Un cop elaborades, abans de posar-les al forn, hi ha que encara les deixa reposar.