Òscar Andreu i Òscar Dalmau van presentar ahir la seva sèrie d'animació per a adults, Jokebox, una producció d'humor que s'estrena aquest diumenge a TV3 a les 23.25 hores, i que des del dijous 20 es podrà veure també al canal 3xl, cada setmana, a les 23.15 hores. La pantalla gran del cinema Urgell de Barcelona va servir ahir al migdia per a la posada de llarg dels personatges de Jokebox, dotze criatures animades en 3D -des del DJ Pokito, la tarotista Rossita, el cantautor String i el conseller de sexe Dr. X-, a través de les quals la sèrie estripa amb humor situacions quotidianes com les discussions de parella, els conflictes generacionals, la corrupció, la mort i l'amor.

Els guions de la sèrie, estructurada en esquetxos curts, i les veus dels més de 300 personatges que al llarg dels diferents capítols desfilen per la pantalla van a càrrec d'Òscar Dalmau i Òscar Andreu, dos personatges que també fan de protagonistes.

Produïda per TV3, Kotoc i Greatest Hits, amb la col·laboració de l'ICIC, Jokebox aposta per un humor atemporal i, amb la vocació de creuar fronteres, inclou en les trames personatges i referents internacionals. Ja en els primers capítols, els espectadors trobaran figures com Ossama bin Laden o Quentin Tarantino i referències al dalai lama o Bill Gates.

En la preestrena de Jokebox, a Barcelona, Mònica Terribas, directora de TV3, va explicar que "fa tres anys, quan vam tenir sobre la taula el projecte dels Òscars i Kotoc per a aquesta sèrie, que inicialment es deia Els extres, ja vam veure que havia estat concebuda com un projecte d'animació per triomfar a l'estranger". "Amb aquesta producció, va dir, la televisió pública aposta pel talent del nostre sector privat".

Després d'aquests tres anys i amb el nom de Jokebox, la producció arriba finalment a la pantalla i farà que la programació de TV3 de diumenge es tanqui amb una "sacsejada a l'estómac i al cervell de Catalunya".