n TV3 estrena aquesta nit Vida privada, una minisèrie de dos capítols en els quals la directora Sílvia Munt ha adaptat la novel·la homònima de Josep Maria de Sagar-ra, que relata la decadència de l'aristocràcia barcelonina a través de la història de la família Lloberola. Francesc Garrido, Pablo Derqui, Aida Folch, Maria Molins, Diana Gómez i Pep Cruz són alguns dels actors que protagonitzen aquesta producció, que s'ha rodat en territori lleidatà, encara que la història té lloc a Barcelona.

«La clau era trobar els actors que poguessin defensar personatges, a més de bones localitzacions i un gran equip tècnic. I, malgrat que va ser un procés llarg i costós, ho hem aconseguit», va destacar Munt en una trobada celebrada dijous passat a les instal·lacions de TV3, a Sant Joan Despí. Per a la directora és molt important que «està rodada en temps cinematogràfic.

És un luxe en televisió, i això ha permès fer el viatge de cada personatge, comprendre'l i saber per què actua com ho fa. No era fàcil aconseguir que els protagonistes empatitzessin amb el públic, però crec que ho hem aconseguit».

Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema de TV3, va explicar que Vida privada és una minisèrie de dos episodis, que s'emetran avui i el pròxim dilluns, 14 de maig, després del TN vespre.

La novel·la de Sagarra s'emmarca en la Barcelona dels anys 30 i il·lustra la decadència de les classes aristocràtiques de l'època a través de tres generacions de la mateixa família, els Lloberola.

El director de TV3, Vicent Sanchís, va ressaltar la complexitat d'adaptar una obra plena de matisos com la de Sagarra i va elogiar que «hi ha un esforç molt intel·ligent per passar la novel·la en dos capítols de durada limitada». En aquest sentit, el productor d'Oberon Cintematogràfica, Antonio Chavarrías, va atribuir l'èxit del producte final al guió, que aconsegueix condensar l'obra sense «trair l'esperit» de la novel·la.

La minisèrie Vida privada és una coproducció de TV3 i Oberon Cinematogràfica, en producció associada amb Impulsafilm i la col·laboració del Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya (Cecaac) i el departament de Cultura de la Generalitat.