La segona temporada de la sèrie de Movistar + Merlí: Sapere Aude ha començat a rodar-se aquests dies a diferents localitzacions de la ciutat de Barcelona, un rodatge que s'allargarà fins al mes d'octubre. Protagonitzada per l'actor Carlos Cuevas, en el paper de Pol Rubio, i l'actriu María Pujalte, que interpreta la professora de la universitat Bolaño, completen el repartiment actoral Pere Vallribera (Biel), Claudia Vega (Oti), Pablo Capuz (Rai), Boris Ruiz (Alfonso Ros) i Eva Martín (Sílvia Montoliu). David Solans, que interpretava el paper de Bruno ja en la sèrie original de TV3, abandona la ficció per «motius creatius».

S'incorporen com a nous fitxatges d'aquesta temporada l'actor nominat al Goya Eusebio Poncela, que interpreta Dino, l'amo del bar Satanassa, i Jordi Coll ( El secreto de Puente Viejo), que fa el paper d'Axel, un atractiu fuster.

Produïda en col·laboració amb Veranda TV, el rodatge d'aquesta nova entrega de l' spin-off de la sèrie de TV3 Merlí durarà prop de dotze setmanes, i, com ja va passar en la primera temporada, es manté en català i castellà.

Entre els diversos escenaris en els quals es rodarà la sèrie figuren la platja de la Barceloneta, el Barri Gòtic, el barri de la Sagrada Família i la Universitat de Barcelona. Menna Fité torna a assumir la direcció d'aquesta ficció, que va ser creada per Héctor Lozano, que avança que aquesta segona temporada de Merlí: Sapere Aude significarà per al protagonista, Pol Rubio, «un pas crucial cap a la maduresa».

La sèrie abordarà algunes de les grans preguntes de la filosofia, com ara el lloc de l'ésser humà en la immensitat de l'univers, l'atzar i el destí, la paradoxa entre la veritat i la mentida, i l'ètica per desenvolupar l'evolució personal de Pol Rubio i dels seus amics.

En aquesta segona temporada, Pol Rubio i els seus amics comencen el segon semestre d'universitat. Després de l'aturada, tornen a les aules amb ganes d'iniciar la segona part del curs.

Com a benvinguda, troben el paranimf en obres. Un grup d'operaris ha començat a restaurar el saló d'actes de la universitat. L'encarregat de les tasques de restauració acabarà tenint una relació especial amb Pol Rubio.