TV3 estrena aquesta nit, a partir de les 20.15 h, La mar de bé, un nou programa de producció pròpia que gira al voltant del món de la pesca i que vol valorar aquest ofici i la seva gran riquesa cultural. El xef Quim Casellas s’embarcarà en cada lliurament en un vaixell diferent per acostar a l’espectador tots els secrets del món del peix de la Costa Brava d’una manera «propera, divulgativa i amena», segons assenyala la CCMA en un comunicat.

A la primera part de cada episodi, la principal i més extensa, Casellas puja en una embarcació d’un pescador, el nom de la qual dona títol a cada episodi. A través de l’experiència de conviure amb la tripulació, l’espectador podrà conèixer l’ofici de pescador.

A la segona part, dedicada al peix i la cuina, el presentador explota al màxim el seu vessant de xef amb l’elaboració d’una recepta d’una espècie autòctona de la costa catalana.

En el capítol d’estrena, Helsa, acompanyat de Joan Massaguer, patró i pescador de la barca, Casellas descobrirà els secrets de la pesca de tresmall i les propietats de la sèpia. També parlarà amb Pere Estrara, president del Grup d’Acció Local Pesquer de la Costa Brava (GALP) i acabarà a la cuina preparant un plat de ceviche de sèpia amb llet de tigre, esponja de blat de moro i pols de quicos.