S’acosta un dels dies més màgics de l’any i les famílies ja pensen plans per passar-s’ho d’allò més bé amb els més petits de la casa. Perquè, no ho podem negar, els nens i nenes acaparen tot el protagonisme en una jornada molt especial per a ells: el dia de Reis.

La nit anterior a l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar és típic deixar-los un petit aperitiu perquè agafin forces que sol estar format per algun producte nadalenc, com ara polvorons i un trosset de torró. L'endemà, si els nens s’han portat bé, Ses Majestats d’Orient els obsequiaran amb algun regal, que molt probablement centra tota l’atenció dels nens durant la resta del dia.

Tanmateix, a causa de l’emoció, els petits solen llevar-se aviat del llit i el dia es fa molt llarg; per això, molts pares opten per veure amb els seus fills alguna pel·lícula típica d’aquestes dates. Però, per ser francs, cal dir que molts de joves i adults també utilitzen aquests dies per veure pel·lícules amb un esperit nadalenc. I això és part de la màgia de dies com el de Reis, que arriba tant a grans com a petits.

Si encara no heu triat les pel·lícules que devorareu aquest 6 de gener, aquí n’apuntem algunes que poden ser una gran opció tant per veure-les amb els nostres amics o familiars, com per disfrutar-la amb els nostres fills.

MATILDA (DANNY DEVITTO, 1996)

No hi ha dubte que és un dels clàssics de Nadal. Aquesta obra del director Danny DeVitto de 1996 basada en la novel·la de Roal Dahl explica la història d’una nena amb una intel·ligència molt per sobre de la mitjana i amb poders sorprenents que pateix el menyspreu dels adults que l’envolten. La pel·lícula transmet el missatge de la importància de la cultura, defensa els llibres com a elements alliberadors i critica la televisió i molts comportaments de la societat. Sens dubte, és una bona manera de gaudir del dia de Reis i, al seu torn, transmetre un ensenyament que pot ajudar els més petits de la casa.

‘POLAR EXPRESS’ (ROBERT ZEMECKIS, 2004)

Una cinta animada que despertarà la il·lusió dels fills i filles no és cap altra que la dirigida per Robert Zemeckis, la pel·lícula narra la història d’un conductor de tren que guia cap al Pol Nord un nen que dubta de l’existència de Santa Claus.

‘UN PADRE EN APUROS’ (BRIAN LEVANT, 1996)

Aquesta obra protagonitzada per Arnold Schwarzenegger i dirigida per Brian Levant explica les peripècies que ha de fer un pare per aconseguir la joguina favorita del seu fill. Si bé no és una pel·lícula com a tal del Dia de Reis, toca un punt en comú que tenen el Nadal i la celebració del 6 de gener: els regals.

SAGA DE ‘HARRY POTTER’

El Nadal és una època per rememorar aquestes pel·lícules de l’univers màgic que ens acosta Harry Potter. Si encara no coneixeu la trama de J.K. Rowling, sou un d’aquests pocs afortunats que poden tenir aquesta sensació tan especial de veure-les per primera vegada. Si, per contra, com sol ser habitual, ja heu vist les vuit pel·lícules d’‘El nen que va sobreviure’, pot ser el moment perfecte de tornar a devorar-les.

I és que, l’aura que envolta aquestes pel·lícules, amb el castell de Hogwarts com a element fonamental, està molt lligada al Nadal i ens teletransporta a la nostra infància. També és una gran opció per veure-la amb nens, sobretot, les primeres pel·lícules en què Harry, Ron i Hermione eren uns preadolescents en els seus primers cursos.

‘KLAUS’ (SERGIO PABLOS, 2019)

Finalment, la pel·lícula animada feta a Espanya pot ser una gran opció per esperar que arribin Melcior, Gaspar i Baltasar. Aquesta història creada per Sergio Pablos, nominada als Oscars com a Millor Pel·lícula d’Animació, narra una visió alternativa de la llegenda de Pare Noel a través de les experiències de Jesper, un carter destinat en contra de la seva voluntat a una illa del cercle polar, que es fa amic d’un misteriós fuster anomenat Klaus. Sens dubte, és una gran obra que transmet un missatge de reconciliació, esperit nadalenc i bondat.

A més de les pel·lícules esmentades, sempre podem recórrer a molts altres clàssics del cine, que compta amb infinitat d’opcions per degustar en aquests dies tenyits per una aura de màgia i il·lusió: ‘Sol a casa’ (Chris Columbus, 1990), ‘Blancaneu i els set nans’ (David Hand, 1937), ‘La bella i la bèstia’ (Gary Trousdale, Kirk Wise, 1991), ‘L’illa del tresor’ (Byron Haskin, 1950), ‘Mary Poppins’ (Robert Stevenson, 1964), ‘Malson abans de Nadal’ (Henry Selick, 1993) ‘La Bella Dorment’ (Clyde Geronimi, 1959), ‘Els Tres Reis Mags’ (Adolfo Torres Portillo i Fernando Ruiz, 1974), etc.