Més d’un centenar de pel·lícules no estrenades dins el circuit comercial es podran veure des d’avui fins al 24 d’agost a Filmin, en el marc d’una altra edició de l’edició en línia de l’Atlàntida Film Fest 2022. Un cop més, Europa –la seva identitat, la seva gent, els seus problemes i els seus reptes de futur– serà l’eix principal sobre el qual gira la programació d’aquesta cita vinculada al Festival de Palma de Mallorca.

La gran novetat d’aquesta edició és que per primera vegada Atlàntida Film Fest inclourà una Secció Oficial a competició, dotada amb un premi de 10.000 euros a la distribució, i que té com a leit motiv els dilemes i conflictes a què han de fer front les noves generacions. Tretze seran els llargmetratges a concurs: el debut a la direcció del barceloní Francesc Cuéllar, amb el drama metacinematogràfic Jusqu’ici, tout va; el vibrant thriller psicològic Heartbeast, debut de la finlandesa Aino Suni; el thriller històric Bruno Reidal, confesión de un asesino, de Vincent Le Port; Magnetic Beats, de Vincent Maël, i Softie, de Samuel Theis, guanyadora de l’última edició del D’A Film Fest.

A aquests títols s’hi sumen la italiana Una femmina, codi de silenci, de Francesco Costabile; la suïssa Soul of a Beast, de Lorenz Merz; la ucraïnesa Rhino, d’Oleg Sentsov; la polonesa Other People, d’Aleksandra Terpinska; la francokosovar La colina donde rugen las leonas, de Luàna Bajrami, el frenètic thriller Runner, d’Andrius Blazevicius i l’aclamada Farha, centrada en el conflicte entre Israel i Palestina a través dels ulls d’una adolescent. La secció la completa una pel·lícula d’animació que arriba al festival després de conquerir Canes i Annecy, Los secretos de mi padre, de Vera Belmont i Xavier Picard.

Al marge de la competició, la resta de pel·lícules que es podran veure a la plataforma catalana es divideixen en diverses seccions temàtiques. També destaca un apartat, «Balearics», centrat en el cinema fet a les Balears.