Segueix-nos a les xarxes socials:

Plans per fer els últims dies de Setmana Santa a la Catalunya Central

T'oferim una llista d'activitats familiars que no et pots perdre aquests dies

Plans per fer els últims dies de Setmana Santa a la Catalunya CentralOscar Bayona

La Catalunya Central ofereix diversos plans per aprofitar aquest cap de setmana llarg. Les tradicions deSetmana Santa imperaran en uns dies plens d'activitats per a tota la família. T'oferim una llista d'algunes de les activitats que pots fer:

Setmana Santa

Manresa

  • Processó de Divendres Sant: Divendres, a les 10 h, exposició de passos: la Confraria del Natzarè a Ca la Buresa (plaça Fius i Palà, 1) i el pas de la Macarena a la basília de la Seu. A les 11 h, a la basílica de la Seu, via crucis organitzat per l’Associació Reparadora de Pius IX, Cos de Portants del Sant Crist. A les 18 h, a Sant Domènec, ball de la Dansa de la Mort i trasllat del past del Natzarè a la basílica de la Seu. Ball de la moixiganga a càrrec del Casal Cultural Dansaires Manresans. A les 18.30 h, a la plaça de Sant Domènec, presentació d’honors del maniple dels Armats de Manresa al governador de la Minorisa Romana. A les 19.30 h, a la Baixada de la Seu, ball de la moixiganga. A les 20 h, arribada de la formació dels Armats a la basílica de la Seu i sortida de la processó. Evolucions durant la processó: Moixiganga a la plaça Gispert, Armats a la plaça Valldaura i a la Plana de l’Om, Dansa de la Mort a la sortida de la Seu, plaça Gispert i arribada a la Seu; i cant de saetas Esperanza Macarena a la sortida i a l’arribada a la Seu. A les 23 h, trobada del Sant Crist de l’Associació Reparadora Pis IX amb la Virgen de la Hermandad Esperanza Macarena a l’arribada a la basílica de la Seu.

Castellterçol

  • Moixiganga: Dissabte, a les 21.30 h, a la plaça Vella, espectacle que reviu la passió de Crist combinant la dansa, el foc i les construccions humanes, a càrrec de l’Esbart Rosa d’Abril, amb la col·laboració del Grup Nou de Teatre, els Grallers i Tabalers de Castellterçol i l’Ajuntament.

Joncadella

  • Aplec al santuari de Joncadella: Dilluns, a les 8 h, repic de campanes. A les 8.30 h, esmorzar de germanor. a les 10.30h, eucaristia concelebrada, presidida per mossèn Manel López Ceballos. Solemnitzarà els cants la Coral Romança. En acabar, concert a càrrec de la Coral Romança. A la sortida, ofrena de ramells de farigola. A les 12 h, actuació de l’esbart La Verbena de Sant Joan de Vilatorrada. A les 16.30 h, pregària mariana. A les 17 h, aplec de sardanes amb la Cobla Súria. Comiat amb el Cant dels Adéus.

Caramelles

Calaf

  • Diumenge, a les 9 h, sortida des del passeig de Santa Calamanda (davant del bar Canet) del recorregut per 10 punts del municipi amb cantades i ballades a càrrec de l’Associació Cultural i Educativa Calamanda. Hi haurà actuació a l’interior de l’església de Sant Jaume, en acabar la missa. Seguidament, actuació a la plaça Gran i es clourà a la plaça Barcelona’92 cap a les 13.15 h.

Callús

  • Divendres, a les 20 h, al Casal del Poble, presentació del conte Aire! Caramelles a Callús. Amb la presència de l’alcalde del poble i dels sis autors i autores. A les 20.30 h, al Casal del Poble, assaig general de grans i petits. A les 22 h, al Casal del Poble, sopar caramellaire i actuació de Lo Pau de Pons i Foxy Dj Jr. Preu del sopar: 10 euros, i 5 euros fins a 11 anys. Dissabte, a les 14.30 h, trobada dels caramellaires al Casal del Poble. A les 15 h, inici de les cantades a les masies del terme. A les 21 h, cantada a l’església de Sant Sadurní. Diumenge, a les 7 h, desvetllada popular pels carrers del poble. A les 8 h, coca i mistela al Bar Stop. A les 9.15 h, inici de les cantades i ballades pel poble. A les 11 h, cantada a l’ajuntament. A les 14.15 h, cantada final a la carretera de Cardona. 

Camps

  • Caramelles: Dissabte i diumenge, al matí, recorregut per diversos ravals i masies del poble. Diumenge, a les 12 h, missa de Pasqua Florida i, en sortir, exhibicions de balls i cançons davant del Casal de Camps. A les 18.30 h, al Casal del Poble, cantada i ballada, lliurament del premi a la millor fotografia i sopar i ball per als caramellaires de Camps a càrrec de DJ Tello Leal.

Cardona

  • Dissabte, a la tarda, cantades i ballades pel barri de Segalers amb els Caramellaires de Pagès i el grup de Trabucaires Sant Ramon. A les 22 h, a la plaça Mercat, cantada de la Coral Cardonina. Diumenge, al matí, els Caramellaires de la Coromina cantaran pel poble de la Coromina i, conjuntament amb els Caramellaires de Pagès i la Colla Jove, pel centre històric de Cardona. A les 13 h, trobada de les colles davant de l’Ajuntament, on es cantarà la Sardana de Cardona. A la tarda, els Caramellaires de Pagès acompanyats pels Trabucaires de Sant Ramon actuaran al barri de Segalers. Dilluns, les Caramelles de Coromina cantaran per pagès.

Esparreguera

  • Dissabte, a les 18 h, pels carrers de la vila, i a l’església en acabar la vetlla pasqual a la nit. Diumenge, a partir de les 11 h, cantades a càrrec de la mainada pels carrers de la vila i acabant a l’església al migdia. Dilluns, al matí, cantades de petits i grans, a l’aplec de dilluns de Pasqua que se celebra a l’ermita del Puig. Els cantaires de les Caramelles de la Passió d’Esparreguera oferiran un repertori de cançons totes escrites i composades pel mestre Josep Borràs (1929-2020).

Navarcles

  • Diumenge, a les 12 h, a la plaça de l’Església i, seguidament, a la plaça de la Vila i al carrer Nou. Organització: Cantaires de Navarcles.

Sant Fruitós de Bages

  • Diumenge, a les 10 h, al Cobert de la Màquina de Batre. A les 11 h, Cal Casajoana. A les 11.35 h, plaça de l’Església. A les 12.45 h, plaça de la Vila. Cantades a càrrec de l’Agrupació Coral Sant Fruitós de Bages. Direcció: Anna Maria Riera Fontcuberta.

Sant Vicenç de Castellet

  • Dissabte, al matí i a la tarda, cantades de la Coral Nou Horitzó de l’Associació musical Castellet. Diumenge, al matí, cantades i ballades amb la Coral Nou Horitzó de l’Associació musical Castellet i l’Esbart Dansaire Santvicentí. A les 13 h, a la plaça de l’Ajuntament, final de festa amb vermut caramellaire. Els tiquets del vermut (5 euros) es poden adquirir a Jordi Largo Fotògraf. 
Prem per veure més contingut per a tu