Mari Kondo ha estat des de sempre una aficionada a la decoració i de la neteja. Marie va créixer llegint revistes de decoració i practicava els consells a la seva habitació i a la resta de la casa. La seva passió va anar a més i, va decidir redactar un llibre que s'ha convertit en un super vendes al Japó. A més del seu best seller, Marie compta també amb clients al país nipó als que aconsella a l'hora de mantenir la seva llar neta i ordenada.

Marie ofereix senzills consells per mantenir la llar ordenada i neta, cosa que per a molts suposa tot un repte, Així que nosaltres et portem els principals trucs que aquesta guru de l'ordre repeteix i aconsella.

1. Guardar només el que ens dóna alegria

"L'organització comença per l'eliminació", és una de les frases de Marie Kondo i una de les que millor resum l'objectiu d'aquest estil. És cert que moltes de les coses que tenim desordenades per casa són objectes que no fer servir molt sovint o no sabem si volem. El millor que podem fer amb cada cosa que tenim per casa, ja siguin figures, roba o qualsevol altre objecte i pensar en si ens fa feliç tenir-lo; si és així ens el podem quedar, si per contra no ens agrada, millor treure'l fora.

2. Ordenar per categories

Després de seleccionar tot el que volem quedar-nos, només necessitem començar a ordenar, però en comptes de fer-ho segons l'àrea de la casa, millor ens dediquem a ordenar per categories; és a dir, ajuntar tot el que tenim a casa d'un tipus d'objecte determinat en un sol lloc. Per exemple, si comencem a ordenar la roba, hem de posar tota la de la casa en un mateix lloc i començar a ordenar i emmagatzemar les peces segons la nostra satisfacció.

3. Començar amb el més fàcil

En paraules de Casa Kondo, el més senzill a l'hora de començar a ordenar és la roba, seguida dels llibres, papers, objectes diversos i, finalment els elements de caràcter sentimental que guardem. Per evitar l'abandonament a meitat de la tasca, el millor és començar amb el més senzill i, a dividir-ho en seccions: peces superiors, com samarretes, en inferiors, com pantalons, peces en perxa, com vestits o abrics i finalment roba interior, accessoris, etc.

4. Tot a la vista

El millor és no comprar mobles i objectes que serveixin per guardar tot dins d'ells. Marie assegura que el més important és tenir tot a la vista i optar per la senzillesa, així, en un simple cop d'ull, es pot trobar el que es busca sense necessitat d'ocupar tots els espais amb mobles per guardar totes les nostres pertinences. El mètode de KonMari es basa en utilitzar tots els objectes quotidians que tenim per casa, caixes de sabates buides o rotllos de paper higiènic.

5. Doblegar la roba en forma vertical

El millor és deixar la roba de forma vertical per poder veure en un primer cop d'ull el que volem sense necessitat de regirar-ho tot. Aquest mètode, excepte per a les peces ideades per penjar-les a perxes, farà que la roba ocupi menys espai i es quedi llisa. El truc és formar petits rectangles amb la roba fins que ella mateixa es mantingui en peu per si sola. En el cas dels pantalons, es cordaran els botons i les cremalleres que tinguin. Planxem amb les mans i doblem de la mateixa manera per aconseguir que es mantinguin en peu. I, en el cas de les bosses, el millor serà guardar-les una dins l'altre per estalviar espai.