Com a eina per simplificar l’accés als recursos que l’entitat posa a disposició de la seva població assegurada, Assistència Sanitària ha desenvolupat una biblioteca digital intuïtiva i fàcil d’utilitzar. Un cop descarregada l’app, mitjançant un codi personal i d’un sol ús, els usuaris poden consultar els documents a través de qualsevol dispositiu mòbil, com ara un smartphone o una tauleta. L’app està disponible tant per a sistemes iOS com Android i porta per nom Hospital de Barcelona BDigital, en reconeixement a la funció de promoció del coneixement que du a terme el centre de referència i d’ús exclusiu per als assegurats d’Assistència Sanitària.

El primer volum disponible a la nova app és Tu bebé día a día, un llibre per als futurs mares i pares, pensat per preparar l’arribada del nadó. Escrit per Ilona Bendefy, es tracta d’una de les guies il·lustrades més completes per tenir cura del nounat durant el primer any de vida. Per obtenir-lo gratuïtament, les assegurades d'Assistència Sanitària poden concertar una visita per conèixer l'Àrea Maternoinfantil de l'Hospital de Barcelona, un espai exclusiu perquè hi puguin fer realitat el seu desig de ser mares amb la màxima seguretat clínica i la comoditat d’unes instal·lacions recentment renovades. Després de la visita, poden endur-se el llibre en paper i en forma de codi per a la descàrrega del volum digital, directament a la nova biblioteca.

Coneixement en salut de la dona

Assistència Sanitària i l'Hospital de Barcelona s’han marcat com a objectiu seguir evolucionant d’acord amb les noves formes d'entendre la maternitat i la proximitat de la ciència mèdica vers les persones. Per això impulsen una atenció al part centrada en la mare i la seva parella, amb l'objectiu de respectar els seus desitjos i expectatives en relació amb el naixement del nadó i vetllar per la seva seguretat, amb eines de comunicació transparents i accessibles com el Pla de Part.

L'Àrea Maternoinfantil de l’Hospital de Barcelona disposa de sala de part natural, quatre sales de dilatació, dues sales de part i dos quiròfans preparats per atendre qualsevol eventualitat. Des del punt de vista professional dels equips humans, disposa de ginecòleg, llevadora i pediatre de guàrdia i urgències de pediatria les 24 hores, la qual cosa permet atendre les possibles complicacions, de la mare o del nadó, sense que sigui necessari el trasllat a un altre centre, i fins i tot l'ingrés a Neonatologia amb habitació d'acompanyant si cal. Aquests serveis es complementen, després del naixement, amb l’àmplia oferta ginecològica i pediàtrica d’Assistència Sanitària, amb avantatges exclusius com el Programa Nadó, d’atenció domiciliària postpart, i el Servei d’Urgències Domiciliàries (SUD), de pediatria les 24 hores.

Patologies referents a la salut de la dona

Com a vehicle per assolir l’excel·lència en el maneig de les patologies relacionades amb la salut de la dona, Assistència i l’Hospital de Barcelona potencien la formació dels equips d’especialistes de l’àmbit maternoinfantil, amb l’elaboració de protocols específics, l’edició de recomanacions i, també, l’organització de diverses sessions monogràfiques. Durant el 2019 s’han programat cites d’interès per al conjunt de la comunitat mèdica i d’infermeria. En són exemple les III Jornades de càncer de mama i embaràs, organitzades per Baby Beatles, i la 9a Jornada sobre Patologia de l’Embaràs.