Barcelona comptarà amb un nou centre oncològic on primarà el model assistencial 360: és a dir, els pacients amb càncer seran tractats d'una manera totalment integral i atesos per un equip multidisciplinari (des psicòlegs a radiòlegs, passant per infermeres, oncòlegs o nutricionistes) . El Centre 360 d'Excel·lència Oncològica GCCC (plaça de Manuel Corachan, 1) ha estat inaugurat per la Clínica Corachan, referent a la sanitat privada de Catalunya, i per GenesisCare, companyia líder internacional en tractaments de càncer.

Situat al Campus Corachan de la capital catalana, aquest projecte pioner (que ha comptat amb una inversió de 15 milions d'euros) ha aconseguit reunir en un mateix equip de treball a especialistes de diverses àrees amb l'objectiu d'oferir una atenció integral al pacient , recolzat en els tractaments més innovadors i l'equipament tecnològic més avançat del mercat. "El Centre 360 d'Excel·lència Oncològica de Barcelona va des de la prevenció del càncer fins al tractament psicològic. Aquí tot està connectat en xarxa", ha explicat aquest dijous el doctor Joaquim Bellmunt, oncòleg mèdic de referència internacional. Bellmunt, a més, lidera aquest projecte, el qual s'integra, a partir d'ara, a la xarxa ja existent de 21 centres que GenesisCare té a Espanya i als més de 70 que té a tot el món.

"En aquest centre fem un seguiment del pacient durant tot el seu procés. Comptem també amb la figura del gestor de casos, que l'acompanya tant a ell com als seus familiars des que entren per la porta", ha subratllat Bellmunt. Al seu costat, l'oncòloga radioteràpica Escarlata López, directora mèdica de GenesisCare, ha afegit que aquest centre també ofereix als pacients serveis com la preservació de la fertilitat o dermatologia, entre d'altres. López ha destacat, a més, l'atenció que s'ha posat a l'espai del centre, per tal que els pacients se sentin còmodes.

El Centre 360 d'Excel·lència Oncològica GCCC està ubicat en un edifici de 1.400 metres quadrats repartits en quatre plantes dissenyades segons les metodologies 'friendly Materials' i 'Clear Code', especialment indicades per garantir el confort, la intimitat i el benestar del pacient amb càncer . A més, el centre disposa d'una àrea de consultes on es podrà rebre atenció preventiva per mitjà de proves de diagnòstic molecular i diagnòstic precoç. Un total de 50 professionals tractaran a uns 500 pacients nous a l'any.

Però, a més, aquest centre d'excel·lència durà a terme els últims tractaments de càncer, com la immunoteràpia o les teràpies diana en oncologia mèdica, així com els procediments més nous, utilitzant l'última tecnologia en oncologia radioteràpica. També inclourà la planificació dels tractaments de radioteràpia que podran dur-se a terme mitjançant ressonància magnètica, de manera pionera a Espanya. Respecte a la immunoteràpia, el doctor Bellmunt ha destacat que aquest tractament, que cada vegada obté més i millors resultats, es caracteritza per "no atacar el tumor", sinó per "activar el sistema immunitari", cosa que provoca multitud d'"efectes secundaris". D'aquí la importància, ha assenyalat, d'abordar ara la "toxicitat cardíaca".